Vizsgálja az ombudsman az új beiskolázási szabályokat

Vizsgálatot indított az ombudsman az új beiskolázási szabályok bevezetésével kapcsolatos szülői panaszok nyomán – írta pénteki számában a Magyar Hírlap.

Forrás: MTI2019. 11. 08. 7:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolaérettségre vonatkozó szabályok megváltozása miatt már húsz egyéni panaszbeadvány érkezett az ombudsmani hivatalhoz – derült ki Kozma Ákosnak, az alapvető jogok országgyűlési biztosának válaszából, amelyet Szél Bernadett független képviselő írásbeli kérdésére adott.

Az ombudsman tájékoztatása szerint a panaszos szülők túl gyorsnak tartják a hat éves kortól kötelező iskoláztatás szigorításának bevezetését. Úgy vélik emiatt zsúfoltság alakulhat ki az első osztályokban, továbbá kifogásolták, hogy bár a felmentési kérelmeket január 15-ig lehet benyújtani, az engedélyező hatóság kijelöléséről a kormány még nem rendelkezett. A szülők attól is tartanak, hogy a hatósági döntések elhúzódhatnak.

A biztosi hivatal vizsgálja, hogy a változtatás várhatóan hány gyereket érint, és az illetékes minisztérium milyen intézkedéseket tervez az első osztályosok létszámának növekedése miatt – olvasható a Magyar Hírlapban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.