Völner: A baloldal a nemzeti érdekkel megy szembe

Van annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak és a korábbi rendszert értékelik – jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium államtitkára az Országgyűlésben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2019. 12. 04. 11:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van annak egy diszkrét bája, amikor a DK padsoraiból kommunistáznak és a korábbi rendszert értékelik – jelentette ki kedden Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlésben, a napirend előtti felszólalásában, Gréczy Zsolt (DK) szavaira reagálva.

A Gyurcsány-párti politikus arról beszélt, hogy Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője éppúgy nem tehet róla, ki volt a nagyapja (Apró Antal kommunista politikus – a szerk.), mint ahogy Varga Judit igazságügyi miniszter sem tehet arról, hogy III/II-es hadnagy volt az édesapja. Gréczy azt is hangoztatta, hogy szerinte a kormánypárt nem érdekelt az ügynökakták nyilvánosságra hozatalában.

Völner Pál ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Varga Judit édesapjának ügynökmúltját maga a miniszter hozta nyilvánosságra.

– Az különböztet meg minket, ki mit tesz – hangsúlyozta az államtitkár, majd felidézte, hogy 2006 őszén „Gyurcsány Ferenc és pribékjei” lovasrohamot vezényeltek a békésen megemlékező tömegre, emberek szemét lövették ki, és megvertek egy országgyűlési képviselőt is.

– Ekkor a baloldal csöndben volt,

Varga Judit és férje viszont az áldozatok mellett állt ki, jogi segítséget nyújtottak – tette hozzá. Az államtitkár rámutatott: a baloldal mindig szembefordul a nemzeti érdekkel, mindegy, hogy Moszkvát vagy Brüsszelt kell szolgálni.

Közben az Országgyűlés tárgysorozatba vett két ellenzéki előterjesztést is: a Párbeszéd klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló törvényjavaslatát, valamint az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó feladatokról szóló összellenzéki határozati javaslatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.