Vörös szerda: emlékezés az üldözött keresztényekre

„A világ közvéleményét hidegen hagyja, hogy keresztény embereket a hitük miatt mészárolnak le” – állítja az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár. Erre is szeretné felhívni a figyelmet a mai kampány: vörös színnel világítják meg Budapest több épületét.

MTI-Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 25. 10:41
null
Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Naponta gyilkolnak meg világszerte embereket a keresztény hitük miatt” – figyelmeztetett Azbej Tristan, a üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár hozzátéve: „Évente mintegy háromezer keresztényt gyilkolnak meg, és úgy tűnik, mintha ez nem számítana a világon. Ez azért lehet így, mert a liberális megközelítés úgy próbálja beállítani a kereszténységet, illetve a keresztény demokráciát, mintha az jogfosztáson alapulna. Ebbe a hamis narratívába nem fér bele a valóság, méghozzá az, hogy jelenleg a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás”.

Ma az Erzsébet híd is vörös fénnyel lesz megvilágítva Fotó: Archív/MTI

Hogy minderre felhívják a figyelmet, Magyarország is csatlakozott az Aid to the Church in Need nevű karitatív szervezet nemzetközi akciójához, a Red Wednesdayhez, amelynek során ma vörös fénnyel festenek meg budapesti épületeket: az Erzsébet hidat, a Szent Gellért-szobrot és négy felekezet templomát – a belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomot, az Istenszülő elhunyta ortodox székesegyházat, a Szilágyi Dezső téri református templomot és a budavári evangélikus templomot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.