VV Fanni gyilkosa ellen vádat emeltek

Emberölés miatt emelt vádat az ügyészség B. László ellen, aki a vád szerint halálra verte VV Fannit, hogy megszerezze az értékeit. Az egykor MSZP-támogatottsággal önkormányzati képviselő-jelöltségig eljutó vádlottnak a gyilkosság időpontjában sem állandó munkahelye, sem rendszeres jövedelme nem volt, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége.

2019. 10. 12. 12:52
VV Fanni eltűnése - B. László előzetesének meghosszabbítása.
B. Lászlóra akár életfogytiglani fegyházbüntetés is várhat. A felvétel időpontjában még letartóztatásban volt a vádlott, azóta bűnügyi felüygelet alá került, nyomkövető viselésével Fotó: Blikk/Fuszek Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár életfogytiglani fegyházra is ítélhetik B. Lászlót VV Fanni meggyilkolása miatt, amennyiben a bíróság előtt is beigazolódik a vád ellene. Ibolya Tibor fővárosi főügyész tegnap közölte: nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a 35 éves férfi ellen a valóságshowból ismert VV Fanni meggyilkolása miatt.

A vádirat lényege szerint B. Lászlónak a bűncselekményt megelőző időben sem állandó munkahelye, sem rendszeres jövedelme nem volt, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége. Ezért elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni egy tévés valóságshow-szerepléssel ismertté vált nőtől, a sértettől. A vádlott hosszas próbálkozást követően 2017. november 20-ára beszélt meg egy találkozót VV Fannival annak lakására. Amikor a nő az esti órákban beengedte a budapesti otthonába, a vádlott a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében – a sértett halálát is számításba véve – súlyosan megverte. A nő súlyos, vérző sérülést szenvedett és elvesztette az eszméletét. Ezt követően a vádlott a lakásban több értéktárgyat magához vett, eltette a nő okmá­nyait, illetve olyan dolgokat is, amelyekkel aztán azt a látszatot keltette, hogy VV Fanni elutazott. B. László ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő lányt lecipelve az autó hátsó ülésére tette, és Angyalföldre, a Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz hajtott. VV Fanni addigra azonban már belehalt a verésbe. B. összekötözte a holttestet, csomagtartóba rakta és Siófokra utazott. Másnap a holttesttel a csomagtartóban a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába dobta. A holttest azóta sincs meg. A gyilkosság után két nappal B. további értékeket hozott el a lány lakásából.

A 35 éves férfira akár életfogytiglani fegyházbüntetés is várhat
Fotó: Blikk/Fuszek Gábor

B. László még 2010-ben indult az MSZP önkormányzati képviselő-jelöltjeként Dunaújvárosban a helyközi választáson, ám nem került be a testületbe. Ismerősei szerint ettől számítható a férfi úgymond leépülése, folyamatos pénzzavarba került, és mivel állandó munkája nem nagyon volt, a pénzzavar csak súlyosbodott. Későbbi áldozatáról tudta, mivel foglalkozik, és hogy akár nagyobb értékű készpénz is lehet a lakásában. Ennek ellenére készpénzt nem, csak ékszereket, műszaki cikkeket és ruhaneműket tudott zsákmányolni.

A neki kijelölt lakásban bűnügyi felügyelet alatt álló B. mindent tagad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.