Webkamerán láthatja újszülött gyermekét a koronavírusos anya

Jelenleg is lábadozik a Covid-betegségből az az édesanya, aki csütörtökön hozta világra gyermekét. Az orvosok döntése alapján a fiatal hölgy csak webkamerán keresztül láthatja a babát.

2020. 06. 24. 9:52
null
Budapest, 2012. szeptember 16. Egy kéthetes csecsemõ keze látszik, amint ágyában fekszik Budapesten 2012. szeptember 16-án. MTI Fotó: Virágvölgyi István Fotó: Virágvölgyi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Webkamerán keresztül láthatja újszülött gyermekét az a koronavírusos édesanya, aki csütörtökön hozta világra gyermekét Budapesten – adta hírül a Bors. A fiatal nő a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján lábadozik, és várja, hogy magához ölelhesse gyermekét. A Borsnak nyilatkozó dr. Bánhidy Ferenc, a klinika igazgatóhelyettese elmondta, hogy az édesanya az intézmény Covid-osztályán fekszik, és csak akkor látogathatja meg a csecsemőt, ha több PCR-tesztje is negatív lesz.

A SOTE koraszülöttosztálya
Fotó: Kurucz Árpád

– Bár az anya szépen gyógyul, egyelőre az állapota sem teszi lehetővé, hogy meglátogassa a gyermekét. Korábban volt oxigénigénye is, ma már szerencsére erre sincs szüksége. Mivel az anya fiatal és alapvetően egészséges, abban bízunk, hogy néhány nap alatt felépül a betegségből – fejtette ki dr. Bánhidy Ferenc.

A baba az anyaméhben nem kapta el a betegséget, ám még hetekig a koraszülöttosztályon lesz, csak akkor engedik haza, ha elérte a kétkilós súlyt. – A nemzetközi tanulmányok azt mutatják, hogy anyatejen keresztül nem adható át a vírus. A fertőzött anya csak a kilélegzett levegővel adhatja át azt újszülöttjének – mondta az igazgatóhelyettes.

A nemzetközi sajtóban megjelent hírek szerint egy mexikói anya nem volt ilyen szerencsés: a nő koraszülött hármasikreket hozott a világra, és a kicsik is elkapták a koronavírust. Jelenleg csak az egyik csecsemőnek vannak vírus okozta tünetei, a testvérei és a szülők tünetmentesek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.