Wintermantel Zsolt: Isten óvjon tőlük!

Újpest új vezetője azt mondja, nincs pénz, de autósmozira, kondiparkra, borfesztiválra és propagandára találtak forrást.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 20. 10:20
BÚS Balázs; WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2019. május 29. Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), a IV. kerület polgármestere (k) és Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. május 29-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rettentően sajnálom, hogy a baloldali, köztük az újpesti momentumos polgármester is sír, mert nem emelhet adót, és sajnálja, hogy az egyéni, a kis- és középvállalkozóknak csökkentik az iparűzési adóterheit. Ez nem méltó Újpesthez! – írta vasárnap reggel közösségi oldalán Wintermantel Zsolt. A IV. kerület előző polgármestere úgy fogalmaz:

– Egy önkormányzat nem azért van, hogy önmagában legyen, hanem hogy a helyben élő polgárok, a családok, vállalkozások érdekeit nézze, közös ügyeit intézze.

Én tudom, milyen a nehéz helyzetben irányítani. A 2008-ban indult válság legmélyebb pontján vettem át Újpestet. De nem siránkoztunk, hanem tisztességgel tettük a dolgunkat.

Egy felelős vezető, ha baj van, spórol, hatékonyabbá szervez, de leginkább elsőként neki kellene segítenie azokon, akik a közösségét alkotják, akik bizalmából odakerült.

És milyen segítség volt most? Nagyjából semmi, még az általuk megígért és sok pénzért hirdetett idősek támogatása sincs! Ők a nehéz időkben a segítség helyett is inkább adót emelnének és másra mutogatnak!

A fideszes politikus bejegyzésében kitér rá, hogy bár a kerület új vezetője azt mondja, nincs pénz, de autósmozira, kondiparkra, borfesztiválra, környezetkárosító papír határidőnaplóra, továbbá propagandára – több mint 300 millió forintért – csak találtak forrást.

– A járvány miatti bezárásokkal csak a közétkeztetésen több mint százmilliót spórolt az önkormányzat, és akkor hol van még a megtakarított rezsi, az elmaradt programok, rendezvények díja.

Az önkormányzat számláin december elején több mint nyolcmilliárd forint volt (ez tavaly, az átadáskor kilencmilliárd volt). A kormány Újpestnek idén, az alaptámogatásokon túl, közel félmilliárd forint pluszpénzt adott, többek között az SZTK és az intézményi konyhák fejlesztésére. És mégis sírnak és sajnálják a vállalkozásoknál hagyott pénzt, azaz elvennék még ezt a segítséget is. Képzeljük el, mit tennének kormányon. Isten óvjon tőlük! – írta Wintermantel Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.