Zaklathatott a szocialista lelkész

Botrányos történetek szivárogtak ki az egyik budapesti szeretetotthonból. Az itt dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek azonban nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője és még ma is nagy befolyással bír. Néhány hete azonban az egyik dolgozó szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette. Donáth László egyébként a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának az édesapja.

Forrás: Tények.hu2019. 08. 06. 10:27
null
Donáth László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hallottam, hogy volt egy nagyon kedves dolgozó, aki nemrégiben felmondott és hallottam, hogy beszélték a dolgozók, hogy ez azért történt, mert valamelyik lelkész zaklatja és nagyon csúnyán bánik velük, de nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van” – erről a Tényeknek az egyik idős gondozott hozzátartozója beszélt.

Az 1994 és 2010 között szocialista parlamenti képviselőként dolgozó Donáth László még mindig nagy befolyással bír a baloldalon, ezért a szeretetotthon dolgozói nem mertek fellépni ellene. Az egyikük azonban megelégelte a sorozatos megaláztatásokat, és feljelentést tett a lelkész ellen, aki – a Tények információi szerint – több szexuális ajánlatot is tett neki, illetve molesztálta őt.

A teljes riportot IDE KATTINTVA nézhetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.