Zamárdiban rendezik a magyarországi Red Bull Air Race-t

A Balaton felett, Zamárdiban rendezik idén a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság magyarországi versenyét.

Forrás: MTI2019. 03. 01. 12:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szervezők sajtószolgálatának pénteki közleménye szerint július közepén 13. alkalommal kerül sor a magyarországi futamra – ami rekord a sorozat történetében -, ám most először nem Budapesten, hanem új helyszínen.

Eredetileg 2019-ben is a főváros lett volna a helyszín, de február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra.

A pénteki közleményben a szervezők jelezték, hogy a budapesti helyszínre vásárolt, kiemelt helyekre szóló jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. A balatoni futamra pedig a közeljövőben hozzák nyilvánosságra a jegyvásárlási lehetőségeket, ugyanakkor a rendezvény továbbra is ingyenesen látogatható.

A szezon nyolc versenyből áll, február elején Abu-Dzabiban indult a sorozat, a mezőny egy később kijelölendő időpontban sorra kerülő európai viadal után júniusban Kazanyban méreti meg magát, hogy aztán egy hónappal később a Balaton felett versengjen. Ősszel egy japán és egy ázsiai viadal után Indianapolisba megy a mezőny, s a 2019-es idény Szaúd-Arábiában zárul.

Csákovics Gyula (független) polgármester közölte, a döntés megszületett, Zamárdi lesz az új helyszín, de a szervezőknek még több részletet is egyeztetniük kell a hatóságokkal.

Mint mondta, örömmel fogadják be a világszínvonalú nemzetközi rendezvényt.

A polgármester szerint nem kell attól tartani, hogy a nyári főszezon miatt nem lesz elég szállás-, vagy parkolóhely. A településnek több mint egy évtizednyi tapasztalata van a hasonló számú érdeklődőt vonzó Balaton Sound megrendezésében, és van elég magánszálláshely zamárdi vonzáskörzetében, illetve a Dél-Balatonon – tette hozzá.

A Red Bull Air Race idei versenynaptára:

február 8-9.: Abu-Dzabi

később kijelölendő időpontban: Európa

június 15-16.: Oroszország, Kazany

július 13-14.: Magyarország, Balaton, Zamárdi

szeptember 7-8.: Japán, Csiba

később kijelölendő időpontban: Ázsia

október 19-20.: Egyesült Államok, Indianapolis

november 8-9.: Szaúd-Arábia

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.