Zökkenőmentesen pótolják a 3-as metró kieső járatait

2019. 04. 09. 16:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap kezdődött a 3-as metró újabb szakaszának felújítása, a pótlóbuszok már korábban, szombattól járnak a Nagyvárad tér–Kőbánya-Kispest szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) alaposan felkészült a hétfő reggel munkába utazók rohamára: a Nagyvárad téren személyzet, matricák és a járdára fújt feliratok is segítették az utazóközönséget.

A buszokat mindkét irányban negyvenöt másodpercenként indítja a BKK
Fotó: Havran Zoltán

A BKK korábban közölte, hogy 45 másodpercenként indít pótlóbuszokat mindkét irányba, továbbá az érintett dél-pesti lakóövezetek felől új, közvetlen buszjáratok indulnak, más érintett buszok pedig a szokásosnál sűrűbben járnak, ezzel együtt a megszokottnál hosszabb utazási időre kell számítani. Mint írták, egyes intercity és gyorsvonatok Budapest-bérlettel, felár megfizetése nélkül vehetők majd igénybe, továbbá számos elővárosi Volánbusz-járat munkanapokon reggel a Nagyvárad teret érintve közlekedik.

Április 27-től hétvégenként a metró Újpest-központ és a Lehel tér között jár majd, innen Kőbánya-Kispestig metrópótlóval lehet utazni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.