Zugló alpolgármestere: Egy alkalmas polgármesternek átláthatóságot kell teremtenie

A Magyarország élőben című műsorban Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere volt Földi-Kovács Andrea vendége. A műsorban szó volt Karácsony Gergely botrányos parkolási szerződéséről melyet az Origo hozott nyilvánosságra.

Forrás: Hír TV2019. 08. 13. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizottsági felhatalmazás nélkül kötött parkolási szerződést Karácsony Gergely Zuglóban állítja a Fidesz. A kormánypárt egy hónapja kérte a kerület vezetőjét, hogy hozza nyilvánosságra a dokumentumot, amiről Karácsony Gergely azt mondta nincs ilyen. Az Origo végül megszerezte és nyilvánosságra hozta a szoftvercsomag értékesítéséről szóló megállapodást. A Fidesz szerint nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat hanem, hogy Karácsony Gergely megint hazudott.

Bruttó 4 millió forint értékű parkolási szoftverről szóló megállapodásról van szó, hogy lehet az, hogy egy ilyen tételről sem a zuglói önkormányzati képviselők, sem senki nem tudott Karácsony Gergelyen kívül? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A szerződéskötés körülményei számunkra sem világosak, hogy betartották-e a hivatal beszerzési szabályzatában foglaltakat, illetve a közbeszerzési jogszabályokban leírt kötelezettségeket. Ezek olyan kérdések, amelyekre a mai napig nincs válasz, hiszen tudjuk a szerződés időtartamát, tudjuk az összegét. Csak a választásokig kötődött a szerződés. Tehát polgármester úr addig szeretné megúszni a parkolással kapcsolatos problémákat, utána már nem érdekli, mi történik Zuglóban a parkolással.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.