Zugló: átláthatatlanság és távozó óvodapedagógusok

Várnai László szerint a megszokott erőpolitizálás szerint járt el Horváth Csaba (MSZP) polgármester, amikor nem vette napirendre két szabályosan beterjesztett előterjesztését.

2019. 11. 28. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jellemző, hogy az ügyeskedő SZMSZ, a tanácsnoki posztok szétosztogatása, a parkolásbiznisz rossz vágányon tartása, a C-WARE-rel (Centrummal) való gyors, 412 milliós szerződéskötés, a Fiatal (szocialista) Vállalkozók újabb 25 millióval kistafírungozása mind-mind előrébb való volt a régi-új kerületvezetésnek, mint a több ezer zuglói óvodás problémája” – hívta fel a figyelmet Várnai László a blogbejegyzésében.

A független önkormányzati képviselő a XIV. kerületi képviselő-testület mai ülése kapcsán megjegyezte, hogy a megszokott erőpolitizálás szerint járt el Horváth Csaba (MSZP) polgármester, amikor nem vette napirendre két szabályosan beterjesztett előterjesztését: az önkormányzati cégeknél lezajlott belső ellenőrzési vizsgálat képviselők elé kerülését, és az óvodapedagógusok bérpótlékát. Várnai emlékeztetett: a képviselő-testület még 2019 márciusában döntött arról, hogy az összes önkormányzati cégüknél folytassanak le belső ellenőrzést, miután a Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft.-nél több visszásság merült fel.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a belső ellenőrzésért az önkormányzat egy külsős cégnek fizetett, a megbízott cég 7,9 millió + áfa összegért végezte el a Zuglói Közbiztonsági Non-Profit Kft. (ZKNP) és a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. (ZVK) 2018-as évét átfogó ellenőrzését, azonban a cégek működését nem vizsgálta felül az ellenzéki többségű önkormányzat. Várnai szerint a két, az MSZP holdudvarába tartozó személyek által vezetett cég 2019-es 3,7 milliárdos büdzséjét jövőre – szocialista előterjesztésre – további 400 millióval toldotta meg Karácsony Gergely korábbi polgármester. Az új jegyzőnek, Tiba Zsoltnak, Demszky exjegyzőjének is afféle próbaköve lesz, hogy miként fog az ügyben eljárni. A képviselő szerint, miközben a ZKNP és a ZVK minden kérése teljesült, addig az óvodák nem kapták meg a kért 80 milliót.

Várnai másik, szintén napirendre nem vett előterjesztése az óvodapedagógusok bérpótlékának megadásáról szól. A Magyar Nemzet már korábban megírta: az önkormányzati bérpótlék rendezetlensége miatt a zuglói óvodapedagógusok kapják a legkisebb fizetést a fővárosban, a szakdolgozók elvándorlása pedig már a gyermekek ellátását veszélyezteti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.