Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja

Címke: ­Jean-Claude Juncker

23 cikk 1/3 oldal

Francia–holland vétó az EU bővítésére

Míg a britek sorsa már a hét végén eldőlhet, Észak-Macedónia és Albánia potenciá­lis tagságának kérdése csak jövőre kerül újra az országvezetők elé.

Brüsszeli egyezség a brexitről

Egy emberként lélegeztek fel tegnap délelőtt Brüsszelben az eurokraták: még a tagállami állam- és kormányfők találkozójának kezdete előtt, alsóbb szinten megállapodás született a brexit­alkuról.

Jean-Claude Junckerrel tárgyal hétfőn Boris Johnson

Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyal hétfőn Luxemburgban Boris Johnson brit miniszterelnök. Johnson pénteken közölte: „óvatos derűlátással” bízik abban, hogy sikerül új megállapodásra jutni az EU-val a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről.

Ciprus sem bírja a migrációs nyomást

Brüsszeli folyosópletykák szerint a Juncker-bizottságnak a hátralévő szűk három hónapra aligha vannak átfogó tervei a migrációs válság megoldására vonatkozóan.

Junckernél csak jobb jöhet

Ursula von der Leyen a megválasztása érdekében mind a két tábornak próbált a kedvé­ben járni. Ez az elnöki ténykedése során nem fog menni, vannak világosan eldöntendő kérdések.

Folyik az egyeztetés Jean-Claude Juncker utódlásáról

Az EP- választásokat követő informális EU-csúcson a három legnagyobb európai pártcsalád koordinátorokat nevezett ki az uniós tisztújításról szóló egyeztetések lebonyolítására.

A baloldal forradalomra kér felhatalmazást

A Junckerek, Merkelek, Timmermansok, Weberek, Gyurcsányok és Gyurcsánynék mind-mind a legrosszabb értelemben vett forradalmárok, akiknek semmiféle tudásuk, tervük nincs a jövőre nézve.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …