Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja

Címke: ALDE

24 cikk 1/3 oldal

Az ALDE pártütőivel töltené fel a kormányát Viorica Dancila

A román kormánykoalícióból augusztus végén kilépett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) pártütőivel szeretné betölteni a kormányában megüresedett miniszteri tisztségeket Viorica Dancila miniszterelnök, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Romániai kormányszakadás: utánuk a vízözön

Az ALDE kilépésével a baloldali kormánykoalíció elveszítette parlamenti többségét, Viorica Dancila miniszterelnök úgy tesz, mintha mi sem történt volna, és bejelenti: a PSD egymagában is folytatja a kormányzást.

Felbomlott a bukaresti kormánykoalíció

Kilép a bukaresti kormányból a szociálliberális koalíció kisebbik pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége – jelentette be hétfőn Calin Popescu Tariceanu pártelnök.

Politikai patthelyzet állhat elő Brüsszelben

Az EP-választási eredmények alapján annyi már most valószínűsíthető, hogy a néppárti Manfred Webernek kisebb csodára lenne szüksége ahhoz, hogy az Európai Bizottság következő elnöke lehessen.

Pénzt osztana a Momentum

Emlékezetes azonban, hogy a párt egyik képviselőjelöltje, Csillag Tamás egy vitafórumon beismerte, a Momentum választási ígérete csupán kampányszlogen.

Bolgár oligarcha Verhofstadtéknál?

Az ALDE liberális EP-pártcsalád egyelőre nem törődik azzal, hogy az ep-választásokat követően egy vitatott személyiségű bolgár sajtómágnás is a frakció padsoraiban ülhet.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.