Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 22., kedd, Előd napja

Címke: Flesch Tamás

6 cikk 1/1 oldal

A szállodák is önálló úti célként jelennek meg

Nagy jelentőséggel bír a kormány szállodaszektort érintő támogatása, mivel eddig szállodaépítés a fővároson kívül nem feltétlenül tudott megvalósulni magántőkéből – mondta Flesch Tamás.

Továbbra is kedvelt úti cél hazánk a koreaiak körében

Változatlanul magas arányban érkeznek a koreai turisták a budapesti szálláshelyekre; idén nagyon erős, 30-40 százalékos is lehet a növekedés az általuk igénybe vett vendégéjszakák számában.

Most is sok dél-koreai turista érkezik

Változatlanul jönnek a dél-koreai, illetve az ázsiai turisták Magyarországra, ahogy más nemzetek köré­ben is az egyik legnépszerűbb euró­pai úti cél Budapest.

Rengeteg turistát várnak Budapestre

A nyáron várhatóan ugyancsak telt házas lesz a főváros, a szállodák több előfoglalást jegyeznek az év hátralévő időszakára, mint egy évvel ezelőtt.

A szállóvendégek is jól járnak az áfacsökkentéssel

Januártól a jelenlegi 18 százalékról 5 százalékra csökken a szálláshely-szolgáltatás áfája, ami a turisztikai piac szereplői szerint a segítséget jelenti a versenyképesség javítása szempontjából.

A fővárosban tartanák a fapadosokat

Nem támogatják a turizmus szereplői a fapados repülők kitelepítését a fővárosból, mert úgy látják, taktikailag elhibázott lépés lenne a rekordforgalmat bonyolító stratégiai iparág jövője szempontjából.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …