Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 13., péntek, Luca, Otília napja

Címke: járműgyártás

14 cikk 1/2 oldal

KSH: A járműgyártás és az elektronikai ágazat továbbra is élen jár az ipari termelés növelésében

A járműgyártás 9,6 százalékos és a számítástechnikai, illetve elektronikai termékek gyártásának 7,3 százalékos növekedésének köszönhetően az ipari termelés októberben 6,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztítva 6,4 százalékkal emelkedett – jelentette csütörtökön második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Beindul a nagyüzem a pécsi gyárban

A kétüléses Fusion repülőgépcsalád fejlesztése és gyártása mellett a négyüléses orosz Il–103 típusú repülőgép gyártásának előkészítése is megkezdődik.

A járműgyártás és az elektronikai készülékek húzták az ipari termelést szeptemberben

Elsősorban a járműgyártás kibocsátásnak 22,0 százalékos, valamint a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának 26,1 százalékos növekedésének köszönhetően az ipari termelés volumene szeptemberben 11,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak mindössze 1,1 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál.

Ötödével nőtt májusban a járműgyártás

A KSH adatai alapján az ipari termelés szempontjából Magyarország a régió éllovasai közé tartozik, ami jelzi a 2010-től kezdődő ipari dimenzióváltás sikerét.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …