Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 27., csütörtök, Ákos, Bátor napja

Címke: monetáris tanács

37 cikk 1/4 oldal

Elemzők: Nem változott a jegybank alapállása

Változatlan a monetáris politika alapállása, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően nem változtatott sem az alapkamat 0,90 százalékos szintjén, sem a kamatfolyosón kedden – mondták az MTI által megkérdezett elemzők a kamatdöntést kommentálva.

Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról novemberben

A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek novemberben arról, hogy ne változzon a 0,9 százalékos alapkamat és a kamatfolyosó, és egyetértettek abban, hogy a monetáris politikai döntéseknél továbbra is az „adatvezérelt” jelleg és az óvatos megközelítés indokolt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a november 19-i kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyvében a honlapján szerdán.

Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról

A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek októberben arról, hogy az alapkamat és a kamatfolyosó ne változzon, és egyetértettek abban, hogy a monetáris politikai döntéseknél továbbra is az óvatos megközelítés indokolt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az október 22-i kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyvében a honlapján szerdán.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …