Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja

Címke: Pedro Sánchez

44 cikk 1/5 oldal

Ősszel újra megnyitják az urnákat

Újabb előrehozott választást tartanak ősz végén Spanyolországban, miután az április végi szavazás óta sem tudott kormányt alakítani Pedro Sánchez ügyvezető kormányfő.

Feloldaná a madridi patthelyzetet a király

A parlamenti pártok segítségét kérte hétfőn Pedro Sánchez spanyol ügyvezető miniszterelnök, hogy mielőbb kormányt alakíthasson, s Spanyolország elkerülje az újabb előre hozott választások kiírását.

Képmutatással vádolják Pedro Sánchezt

A jobboldali pártok jelezték, a szocialista ügyvezető kormány képmutató kampánytrükknek használja a befogadó politikát, amelyet ráadásul csak retorikaként alkalmaz, a valóságban nem szolidáris.

Mélyül a madridi válság

Pénzügyi nyomással vádolják a spanyol tartományok az ügyvezető kormányt, amely súlyos összegekkel tartozik a régióknak. Galícia és Madrid jelezte, a költségvetésükből összesen már ötmilliárd euró hiányzik.

A visegrádiakra kacsingat Von der Leyen

A közép-európai államok nagy reményekkel várják a hivatalosan november elsején munkába álló, immár új összetételű Európai Bizottságot.

Sánchez elbukott az első szavazáson

A nem szavazatok többségére lehetett számítani, miután a szocialistáknak egyetlen párttal sem sikerült megegyezniük az utóbbi hónapok tárgyalásai alatt.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.