Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: Pedro Sánchez

33 cikk 1/4 oldal

Tárgyalásba kezdett Fülöp király a pártokkal

Az uralkodó feltehetően Pedro Sáncheznek adja majd át a kormányalakítási megbízást, bár a baloldali párt még nem rendelkezik ehhez a megfelelő támogatottsággal.

Nehéz helyzetben Sánchez

Sánchez tavaly júniusban felállt kormánya éppen azért kényszerült előre hozott választásokra, mert katalán szövetségese nem szavazta meg a költségvetést.

Spanyol választások: a szenátusban is többséget szereztek a szocialisták

A szocialista párt megnyerte az előrehozott parlamenti választásokat Spanyolországban – jelentette be Isabel Celaá kormányszóvivő vasárnap este Madridban. Az eredmények alapján azonban továbbra sem dőlt el, hogy milyen összetételű kormány alakulhat. A parlament felsőházában, a szenátusban is többséget szereztek a szocialisták, amire 25 éve nem volt példa.

Maradhat az instabilitás Madridban

Vasárnap szavaz Spanyolország, amely annyira megosztott öt párt között, hogy a választáson gyakorlatilag bármi megtörténhet.

A spanyol nemzet egysége a tét

Az elmúlt hónapokban egyszer a jobb-, máskor pedig a baloldal felé billent a mérleg, ám jelenleg egyik pártszövetségnek sincs meg a megfelelő többsége ahhoz, hogy kormányt alakítson.

Kakaskodás Gibraltár partjainál

Újabb spanyol hajó okozott kisebb botrányt a gibraltári vizeken a hét végén, amit a brit tengerentúli területen esztelen provokációnak neveztek.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.