Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 15., vasárnap, Valér napja

Címke: Pedro Sánchez

31 cikk 1/4 oldal

Nagykoalíció előtt Madrid?

Széles körű, több pártból álló kormányzati együttműködés vagy a jobboldallal alkotott nagykoalíció – gyakorlatilag ez a két lehetőség áll Pedro Sánchez ügyvezető miniszterelnök előtt.

Egy spanyol párt sem szerezhetett többséget

A legújabb választást az tette szükségessé, hogy Pedro Sánchez ügyvezető miniszterelnök nem kapott parlamenti támogatást kormánya megalakításához – emlékeztet a Financial Times brit üzleti lap.

Maradhat a madridi patthelyzet

Az országot több mint negyven éve felváltva kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a konzervatív Néppárt (PP) még mindig nem szokott hozzá az új helyzethez.

Megosztottság övezi a Franco-korszakot

Pedro Sánchez miniszterelnök a spanyol demokrácia győzelméről beszélt csütörtökön. Bírálói szerint azonban az exhumálással a kampányát kívánja erősíteni a november 10-i választások előtt.

Ősszel újra megnyitják az urnákat

Újabb előrehozott választást tartanak ősz végén Spanyolországban, miután az április végi szavazás óta sem tudott kormányt alakítani Pedro Sánchez ügyvezető kormányfő.

Feloldaná a madridi patthelyzetet a király

A parlamenti pártok segítségét kérte hétfőn Pedro Sánchez spanyol ügyvezető miniszterelnök, hogy mielőbb kormányt alakíthasson, s Spanyolország elkerülje az újabb előre hozott választások kiírását.

Képmutatással vádolják Pedro Sánchezt

A jobboldali pártok jelezték, a szocialista ügyvezető kormány képmutató kampánytrükknek használja a befogadó politikát, amelyet ráadásul csak retorikaként alkalmaz, a valóságban nem szolidáris.

Mélyül a madridi válság

Pénzügyi nyomással vádolják a spanyol tartományok az ügyvezető kormányt, amely súlyos összegekkel tartozik a régióknak. Galícia és Madrid jelezte, a költségvetésükből összesen már ötmilliárd euró hiányzik.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …