Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 4., szombat, Izidor napja
HÍR TV - Publi Café:Áriázásba kezdtek a liberálisok

Címke: szabad a csok

28 cikk 1/3 oldal

Túlzsúfoltsági kérdések járvány idején

Amikor már azt hittük, hogy mindent legyőztünk, mindenen uralkodunk, lám, egy apró vírus ráébreszti a ma emberét is önnön kicsinységére.

Bizonyosság a bizonytalanságban

Olyan helyzet van kialakulóban, amire talán még egy-két héttel ezelőtt sem gondolt senki, amikor optimista gazdasági és egyéb előrejelzéseit megfogalmazta.

Lázadni a hagyománnyal

Talán nincs is annál lehangolóbb, mint mikor az ember egy olyan településrészen sétál végig, ahol egymásra épültek, épülnek a nagy beton-üveg tömegeket mozgató, jellemzően lapostetős házak.

Ódaféleség feleségemhez

Nietzschével mondva, ami nem öl meg, az megerősít. Belülről megélve és megszenvedve az építkezéssel járó feszültséget, ez bizony nem közhely, hanem a valóság.

Megköszönni a semmit

Ha valós képet szeretnénk nyerni a sokat emlegetett munkaerő­hiány következményeiről, nem kell mást tennünk, mint bemenni egy barkácsboltba.

Bérrobbanás

Másról sem szóltak a híradások az elmúlt években, mint a szakképzés fontosságáról. Csak valahogy mégse sikerült becsalogatni a fiatalokat a fránya PlayStation elől az esztergapad mellé.

Elcsöndesedés

Jó lenne ebben a megállásban mást is megtalálni, mint a tévé távirányítóját. Ehhez azonban nemcsak a gyártósoroknak kell elcsöndesedniük, hanem a léleknek is.

Nem csokosnak való vidék

Minden bizonnyal nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy főként vidéki városokban és a főváros agglomerációjában fejtette ki a legnagyobb hatást a családi otthonteremtési kedvezmény.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …