Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 9., hétfő, Natália napja

Címke: székesegyház

10 cikk 1/1 oldal

Tudatos felszámolás

Az előkerült sírgödör akár Orseolo Péter király nyughelye is lehetett – a feltételezés nehezen bizonyítható és cáfolható.

Mindenfelől özönlenek az adományok

Adományozási hullám indult el tegnap annak nyomán, hogy hétfőn este tűzvész pusztította el a francia nemzeti szimbólumnak számító párizsi Notre-­Dame tetőszerkezetét.

A tető szobrait sikerült megmenteni, de a huszártorony ereklyetartó rézkakasa odaveszett

A párizsi Notre-Dame székesegyház huszártornyát díszítő 16 szobor megmenekült a pusztulástól, mert egy héttel a hétfői tűzvész előtt restaurálásra egy délnyugat-franciaországi műhelybe szállították őket, de a torony tetején lévő kakasformájú ereklyetartó megolvadt a tűzben, mielőtt leszerelhették volna.

Lengyelország segíteni akar a székesegyház újjáépítésében

Lengyelország segíteni akar a hétfői tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame újjáépítésében – így nyilatkozott több lengyel politikai vezető, köztük Andrzej Duda elnök, aki szerint a párizsi székesegyház felújítása Európa újjászületésének jelképévé válhat.

Lángokba borult a Notre-Dame

Először a közösségi médiában terjedtek a fényképek és a videók arról, ahogy hatalmas füstfelhő borította be az eget a 850 éves gótikus épület felett.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …