Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina napja

Címke: világörökség

46 cikk 1/5 oldal

Durva provokáció Hollókőn

Hollókő fellázadt a világ rendje ellen, Hollókő egy elmaradott, a haladást még hírből sem ismerő homofób és kirekesztő falu – így írt a világszerte ismert magyar faluról a teljes haladó sajtó.

Öt új helyszínt vettek fel az UNESCO a Világörökség listájára

Az UNESCO világörökségi bizottsága Bakuban zajló soros ülésszakán pénteken öt új helyszínt vett fel a világörökségi listára. Az újak között két természeti helyszín (francia és izlandi), egy vegyes: természeti és kulturális (brazil, valamint két kulturális (Burkina Fasó-i és iraki) világörökségi helyszín szerepel.

Zöldhatár

Újabb világörökségi helyszínnel, a római limesszel bővülhet a hazai kulturális és természeti értékek listája. Ha így történik, ez lesz a kilencedik hazai világörökségi listás értékünk.

Eltűnhet a világörökségi helyszíneken lévő gleccserek jelentős része a század végéig

A területükön gleccserrel rendelkező természeti világörökségi helyszínek csaknem fele teljesen jégmentessé válhat 2100-ig, ha a globális károsanyag-kibocsátás a jelenlegi ütemben folytatódik – derült ki a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kutatóinak tanulmányából, amely az Earth's Future című folyóiratban jelent meg.

Lángokba borult a Notre-Dame

Először a közösségi médiában terjedtek a fényképek és a videók arról, ahogy hatalmas füstfelhő borította be az eget a 850 éves gótikus épület felett.

Lezárult az aggteleki barlangrendszer természetvédelmi projektje

Lezárult az Aggteleki Nemzeti Park (ANP) világörökség részét képező terület élő és élettelen természeti értékeinek megőrzését, rehabilitációját szolgáló infrastrukturális fejlesztés. A csaknem 307 millió forintos, a Környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében megvalósult projekt eredményeiről szerdán számoltak be a szakemberek, Jósvafőn.

Hat műhellyel a kékfestés európai élbolyában

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a bácsalmási, a győri, a nagynyárádi, a szombathelyi, a tiszakécskei és a tolnai kékfestő műhelynek.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.