Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: világörökség

42 cikk 1/5 oldal

Eltűnhet a világörökségi helyszíneken lévő gleccserek jelentős része a század végéig

A területükön gleccserrel rendelkező természeti világörökségi helyszínek csaknem fele teljesen jégmentessé válhat 2100-ig, ha a globális károsanyag-kibocsátás a jelenlegi ütemben folytatódik – derült ki a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kutatóinak tanulmányából, amely az Earth's Future című folyóiratban jelent meg.

Lángokba borult a Notre-Dame

Először a közösségi médiában terjedtek a fényképek és a videók arról, ahogy hatalmas füstfelhő borította be az eget a 850 éves gótikus épület felett.

Lezárult az aggteleki barlangrendszer természetvédelmi projektje

Lezárult az Aggteleki Nemzeti Park (ANP) világörökség részét képező terület élő és élettelen természeti értékeinek megőrzését, rehabilitációját szolgáló infrastrukturális fejlesztés. A csaknem 307 millió forintos, a Környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében megvalósult projekt eredményeiről szerdán számoltak be a szakemberek, Jósvafőn.

Hat műhellyel a kékfestés európai élbolyában

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a bácsalmási, a győri, a nagynyárádi, a szombathelyi, a tiszakécskei és a tolnai kékfestő műhelynek.
42 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.