18 millió előfizetőnél jár a népszerű játékkonzol szolgáltatása

Egyetlen negyedév alatt alatt hárommillióval nőtt az Xbox Game Pass ügyfeleinek a száma.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 27. 19:24
null
XBox Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási sikertörténet a Xbox játékkonzol eszközökön és PC-n játszók számára egyaránt elérhető Xbox Game Pass játékbérlő, a Microsoft friss pénzügyi beszámolója szerint már 18 millió gamer fizet a gyakran a videojátékok Netflixének titulált szolgáltatásért. Legutóbb tavaly szeptemberben érkezett információ az előfizetők számáról, akkor 15 milliónál járt a szolgáltatás – olvasható az Origo cikkében.

XBox
Fotó: PIXABAY

Az Xbox Game Pass konzolos és számítógépes előfizetői száznál is több a játékbérlőben lévő játékkal játszhatnak szabadon, jó néhány nagy durranás is van a repertoárjában. Emellett az előfizetés Ultimate változatát választók a konzolos és a számítógépes kínálatához is hozzáférnek, elérhetik az EA Play játékbérlő kínálatát, plusz felhős játékstreameléssel a mobileszközeiken is játszhatnak az xCloudot támogató játékokkal.

Mindez ráadásul még csak a kezdet, a jövőben a Microsoft saját tulajdonú játékfejlesztő stúdióinak játékai az első naptól fogva elérhetőek lesznek az előfizetők számára, számos nagynevű fejlesztőcég után nemrég a komplett Bethesdát sikerült felvásárolni a vállalatnak.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Kiderült melyik új generációs konzol a legkelendőbb

Még Amerikában is alig tartja a vezető szerepét a két új Xbox, a világ nagy részén a PS5 a sláger – olvasható az Origo cikkében.

Minden jel arra utal, hogy a Sony jelentős előnyt szerzett a Microsoft ellen a konzolháborúban. A PlayStation 5-ből ugyanis a jelentések szerint eddig kétszer annyi fogyott, mint az Xbox Series X és S konzol darabjaiból. A világ minden részén a PS5 a sláger, mindössze 12 országban népszerűbbek az Xboxok (köztük Amerikában, Kínában és Magyarországon is).

A GamingSmart adatai szerint a tavalyi év során összesen 4,48 millió PS5-öt vásároltak az emberek, míg új Xboxokból 2,4 millió talált gazdára. Pedig októberben fordított felállást jósolt sok szakértő.

Az elemzők 167 országot vizsgáltak, ebből az Xboxok csak 12-ben voltak keresettebbek, mint a Ps5. Amerikában ráadásul alig, 0,18 százalékkal tudta felülmúlni a Sonyt eladásokban a Microsoft. Kínában és Mexikóban már komolyabb volt a Microsoft előnye. A Sony uralma ellenére a Microsoft egyre inkább előre tör, az elmúlt évek trendje alapján hamarosan aggódhat a riválisa.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.