Bonyolult kosárlabda-szimulátor lett az új játék

Nem meglepő, hogy a sportág és persze a játékok rajongói évről-évre már várják az ősz elejét, amikor rendszerint érkezik az új epizód.

Forrás: Origo.hu2021. 09. 23. 9:53
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez idén sem történt másként, és már mi is hozzáférhettünk az NBA 2K22 néven futó alkotáshoz, amelyről előzetesen azt ígérték, hogy a kosárlabdázás minden aspektusába betekintést nyerhetünk általa - olvasható az origo.hu cikkében.

Játékmódok

És az nagyon hamar ki is derül, hogy ebben nem hazudtak, ugyanis rengeteg különféle játékmód közül választhatunk. A szimpla meccsek és a bajnokságok (például WNBA, NBA, G-League) mellett belekóstolhatunk az edzők életébe is. Tehát aki akar totálisan elmélyedhet a stratégiában, a taktikában, a játékos csereberében, a draftolásban, a csapatépítésben. Sőt, a program egy része lehetőséget ad arra, hogy teljesen, de tényleg teljesen belemerüljünk egy játékos életébe egészen a kezdetektől.

Itt egy gimnáziumból épp kikerülő ifjonc az alapanyag, akiből egyrészt játékost kell faragnunk, másrészt ki kell találnunk a ruházkodását, intézni kell a médiamegjelenéseit, szövögetni kell a szociális hálóját, intézni kell a csapattársakkal, edzőkkel való személyes kapcsolatait, sikerre kell vinni a magánéletben, és ha akarjuk, még zenei karriert is összerakhatunk neki.

Ez a játékmód ráadásul online közösségi elemeket is tartalmaz. A városban, ahol játszódik, ugyanis rengeteg más valós ember is megtalálható, akik hozzánk hasonlóan próbálgatják építgetni a saját karrierjüket. Természetesen velük is kapcsolatot létesíthetünk, gyűjthetünk barátokat, ismerősöket a világ minden tájáról, és akár együtt is kosarazhatunk a számítógépen vagy a konzolokon.

Ez az úgynevezett My CAREER mód tulajdonképpen egy kalandjáték a játékban, és tényleg nagyon komplexnek tűnik.

Kosárra! 

Az NBA 2K22 központi része természetesen még mindig a kosárlabda, és ez érződik is a szoftveren. A játék iszonyatosan komplex, valami eszméletlen mennyiségű cselt, dobozómozdulatot, támadási és védekezési opciót pakoltak bele, amelyek mindegyikét külön gombbal vagy gombkombinációval kell előhívni. Nem csak annyiból áll, hogy passzolunk, cselezünk, dobunk, hanem legalább 50-féle figura van, amit meg kell tanulni. Már maga a dobás sem csak egy gombnyomásból áll, hiszen mikor elengednénk a labdát elindul egy sáv, és pont a jó időszakban kell elereszteni a kontroller karját ahhoz, hogy sikeres legyen a kísérlet.

Őszintén szólva a játék kegyetlenül nehéz emiatt, vagy mi legalábbis annak találtuk. Beleraktunk jó pár napot, és csak most kezdjük érezni, hogy minimális szinten az történik a pályán, amit szeretnénk - írják.

A játék összességében kifejezetten reális, nyugodtan mondhatjuk, hogy egy ízig-vérig kosárlabda szimulátort tettek le az asztalra a fejlesztők.

Grafika, hang, hangulat

Az Xbox Series X jelenleg a világ legerősebb konzolgépe, tehát az alapok adottak voltak a minőségi látványvilághoz. Az NBA 2K22 pedig nem is okozott csalódást, mert a 4K felbontású HDR grafika félelmetesen jó. A játékosok arca felismerhető, minden egyes részlet a helyén van, és a látványos effektek sem hiányoznak. Az animációk szépek, néha tényleg olyan érzése van az embernek, miközben a kontrollert püföli, mintha a tévében nézne egy meccset.

A hangok is rendben vannak, de azért meglepő lett volna, ha ezt elszúrják.

A teljes cikk elérhető az Origó oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.