Egy kínai cég leállíttatná a legnépszerűbb okostelefon gyártását

Már egy évtizede vádolja szabadalomsértéssel az Apple-t – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 09. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a Xiao-i Robot és az Apple jogi huzavonája, a kínai vállalat szerint a Siri hangasszisztens sérti egy chatrobotos szabadalmát. Az emiatt indított jogi eljárás állása jelenleg döntetlen: a kínai bíró nem volt hajlandó az Apple kérésére érvényteleníteni a szabadalmat, azonban a Xiao-i kérését is megtagadta, hogy tiltsa be a szabadalomsértőnek vélt termékek kínai forgalmazását.

Most újabb lépést tett a felperes, ezúttal az összes Sirivel szerelt iPhone gyártását és exportját kívánja betiltatni Kínában. Az időzítés jó eséllyel nem véletlen, hiszen az Apple a jövő héten fogja bejelenteni az iPhone 13 termékcsaládot, a kínai gyártópartnerei épp állami segítséggel toborozzák a gyári munkásokat, hogy sikerüljön eleget gyártani a készülékekből.

Nem lenne meglepő, amennyiben a Xiao-i kérését ezúttal is elutasítaná a bíró, hiszen egyrészt már korábban is megtette az aránytalansága miatt, másrészt pedig az Apple csúcson pörgő termelésének leállíttatásával nemhogy méhkasba, de rögtön lódarazsak fészkébe nyúlna.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.