Névváltoztatásra készül a titkolózó Mark Zuckerberg

A jövő héten jelentheti be Mark Zuckerberg a hétpecsétes titokként őrzött új nevet.

Forrás: origo.hu2021. 10. 20. 12:04
Zuckerberg, Mark
Washington, 2013. szeptember 19. Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója interjút ad a The Atlantic magazinnak a washingtoni sajtómúzeumban, a Newseumban 2013. szeptember 18-án. (MTI/EPA/Michael Reynolds) Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Verge exkluzív értesülései alapján hamarosan nevet fog váltani a Facebook közösségi hálózatot fejlesztő és üzemeltető vállalat. Az új név jelenleg hétpecsétes titoknak minősül, még a legfelsőbb vezetők egy része sem kapott róla tájékoztatást, 

Mark Zuckerberg a 2021. október 28-án megrendezésre kerülő Connect konferencián tehet bejelentést erről és egyéb terveiről.

A névváltás fő okát Zuckerberg jövőbeli elképzelései jelentik, egy virtuális valóságra épülő „metaverzumot” kíván létrehozni, amelyben VR-headsetekkel összejöhetnének a felhasználók, hogy alkossanak, vásároljanak, tanuljanak, játszanak, dolgozzanak vagy szimplán csak együtt legyenek. Ez körülbelül úgy hangzik, mint a Facebook sci-fi változata, Zuckerberg erre a kezdeményezésre kíván mostantól fókuszálni, a cége bő tízezer európai munkavállalót vehet fel a létrehozása érdekében.

A névváltás a fogyasztók által használt márkanevét nem fogja érinteni, a közösségi hálózatának neve marad a Facebook.

A névváltás másik potenciális oka, hogy a Facebook nevű vállalat eredetileg csak az azonos nevű közösségi hálózatért felelt, ám az elmúlt tizenöt évben nyolcvan másik céget vásárolt fel ilyen vagy olyan okból, a három legfontosabbat kiemelve az Instagram, a WhatsApp és az Oculus VR került a tulajdonába. Ezen a ponton érthető, ha igény lenne az összes létező üzletének egy ernyőcég alá való beterelésére, ezt tette 2015-ben a Google is az Alphabet létrehozásával.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.