Újra világelső lett a népszerű gyártó az okostelefonok eladásában

A tavalyi utolsó negyedévben szerényen, mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és a koronavírus új változatának a gyors terjedése miatt – írja Hajdú-Bihar megyei hírportál, a Haon.hu.

Forrás: HAON.HU – MEDIAWORKS2022. 01. 20. 10:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szingapúri Canalys ágazati piackutató adatai szerint az iPhone 13 iránti nagy kereslet hatására az Apple végzett az első helyen a világon az okostelefonok értékesítése területén a december végével záródott negyedévben, ekkor a piaci részesedése 22 százalék volt.

Ezzel az Apple a második helyre szorította le a korábban listavezető dél-koreai Samsungot,amelynek a piaci részesedése a tavalyi utolsó negyedévben húsz százalék volt.

Az Apple egy év után került ismét az élre, piaci részesedése ugyanakkor egy százalékponttal csökkent a 2020. negyedik negyedévi 23 százalékról. A Samsung részesedése viszont nőtt az egy évvel korábbi 17 százalékról.

A Canalys egyik elemzője azt mondta, hogy az iPhone 13 kiemelkedő eladásainak köszönhetően az Apple ismét az okostelefonok piacának az élére került, miután három negyedéven át a második helyen állt. 

Hozzátette: kezd rendeződni az Apple ellátási lánca, ennek ellenére a cég a negyedik negyedévben még mindig kénytelen volt csökkenteni a termelést a kulcsfontosságú alkatrészek hiánya miatt, és nem tudott elegendő iPhone-t gyártani a kereslet kielégítésére.

A szakértők szerint az ellátás területén a globális problémák valószínűleg nem oldódnak meg az idei év második feléig.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.