Távozik a Facebook második legfontosabb embere

Sheryl Sandberg 14 éven át volt a közösségimédia-óriás vezérigazgatója – olvasható a Fejér megyei hírportálon, a Feol.hu cikkében.

Forrás: Feol.hu2022. 06. 02. 12:16
Sandberg, Sheryl
Washington, 2018. szeptember 5. Sheryl Sandberg, a világ vezetõ internetes közösségi portáljának, a Facebook-nak az üzemeltetési vezetõje beszél a kongresszusi meghallgatásán Washingtonban 2018. szeptember 5-én. A törvényhozók azt szeretnék megtudni a felsõvezetõktõl, hogy milyen intézkedéseket hajtanak végre az online tartalmuk védelme érdekében, legfõképp az orosz propagandát és esetleges beavatkozást, valamint a politikai cenzúrát illetõen. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo) Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott pozíciójáról Sheryl Sandberg, a Facebook anyavállalata, a Meta második számú vezetője, akinek segítségével a cég startupból digitális hirdetési birodalommá vált.

Sandberg 14 éven át volt a közösségimédia-óriás vezérigazgatója. 2008-ban, négy évvel a Facebook piacra lépése előtt igazolt át a Google-től.

Amikor 2008-ban elvállaltam ezt a munkát, azt reméltem, öt évig a pozícióban maradok. Tizennégy évvel később itt az idő, hogy elkezdjem írni életem új fejezetét

– tette közzé szerdán Facebook-oldalán.

Sandberg a Facebook – ma Meta – hirdetési üzletágát vezette, és az volt a dolga, hogy az évente több mint százmilliárd dollárt (37 ezer milliárd forint) hozó gépezetté váljon.

A cég második legismertebb arcaként Zuckerberghez hasonlóan megosztó személyiség lett belőle, miután napvilágra került, hogy egyes üzleti döntései hogyan segítették a félretájékoztatás és a gyűlöletbeszéd terjedését.

A technológiai iparág egyik legfontosabb női vezetőjeként gyakran érte kritika, hogy miért nem tesz többet a nőkért, valamint a Facebook-termékek által megkárosítottakért.

Különösen az indulás éveiben különbözött élesen Zuckerbergtől abban, hogy könnyedén képezett hidat a technológia, az üzlet és a politika világa között, ám Zuckerberg azóta – részben a több kongresszusi meghallgatáson edződve – behozta a hátrányt.

Sem Zuckerberg, sem Sandberg nem adta jelét, hogy a távozás nem a nő döntése lett volna, bár az utóbbi időben úgy tűnt, mintha háttérbe szorult volna más igazgatókhoz képest.

Borítókép: Sheryl Sandberg, a világ vezető internetes közösségi portáljának, a Facebooknak az üzemeltetési vezetője beszél a kongresszusi meghallgatásán Washingtonban 2018. szeptember 5-én (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.