A botrányt követően zéró toleranciát hirdetett a vezérigazgató

Gyors tetteket ígért a nyíltan fellázadt alkalmazottaknak a vezérigazgató – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 07. 28. 20:55
null
Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban drámaian elszabadultak az indulatok az Activision Blizzard játékkiadónál, a vállalat ellen indított kaliforniai munkajogi per, továbbá az arra adott céges kommunikáció miatt mostanra teljesen megbénult a Blizzard működése. A dühös munkavállalók a hét eleji petíciózás után a mai napon sétás demonstrációt fognak tartani, a Blizzard vezetése pedig tisztázta, hogy megtorlás nélkül bármely alkalmazott részt vehet ezen, fizetett szabadságként lesz számon tartva.

Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

A helyzet különösen komolyra fordultát követően most az Activision Blizzard eddig mélyen hallgatott vezérigazgatója is megszólalt az ügyben, a dolgozóknak küldött belső levelében az eddigitől rendkívül eltérő hangnemet ütött meg. Bobby Kotick szerint az ügy kezelése rendkívül érzéketlen hangnemű volt a felsővezetés részéről, azonban megértették a helyzetet, és azonnali lépéseket tesznek a problémák megoldása érdekében.

Kotick szerint a WilmerHale ügyvédi iroda máris megkezdte a Blizzardon belüli helyzet feltérképezését, a panaszokkal és információkkal rendelkező dolgozók a megadott e-mail-címen és telefonszámon tudják elérni a vizsgálattal megbízott felet.

Kotick külön kiemelte, hogy a vizsgálatot végzőkkel bármilyen okból kapcsolatot teremtőket semmiféle megtorlás sem érheti.

Ígérete szerint bővülni fog a megfelelőséggel és dolgozói kapcsolatokkal foglalkozó csapatok létszáma, továbbá a vállalat harmadik fél által moderált, kötetlen beszélgetéseken szeretne javaslatokat hallani a munkavállalóktól a gondok megoldása érdekében. A HR-esek nyakára nagy számban rátelepszenek a megfelelőségi csapat tagjai, hogy biztosan követik-e az év elején tisztázott felvételi szabályokat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.