A hozzászólások újragondolására késztethet a YouTube

Újabb módon próbálná civilizáltabbá tenni a hozzászólásokat.

Forrás: origo.hu2020. 10. 09. 15:42
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindig jó ötlet hozzászólásokat olvasgatni a YouTube-on, még a legártalmatlanabbnak tűnő videók alatt is feltűnhetnek megkérdőjelezhető tartalmú vagy megfogalmazású vélemények. A YouTube már nagyon régóta próbál kezdeni valamit a problémával, a hozzászólások automatikus törölgetése mellett sok esetben rábízza a csatornák gazdáira, hogy jóváhagyják-e a megjelölt kommentek megjelenítését.

Most újabb módszert kezdett tesztelni a videómegosztó, amellyel a remények szerint csökkenthető a támadó hangvételű vélemények, hozzászólások száma: rá fog kérdezni a gyanúsnak tűnő kommentek íróira, hogy tényleg el kívánják-e küldeni a hozzászólásaikat – írja az Origó. Ilyenkor a nézők választás elé kerülnek: átszerkeszthetik a kommentet, elküldhetik az eredeti formájában, és persze elállhatnak a hozzászólási szándékuktól.

A fejlesztés feltehetően inkább csak az olyanokat késztetheti a kommentjeik újragondolására, akik alapvetően nem szoktak problémás hozzászólásokat írni, de hirtelen felindulásból néha megmondják a magukét.

Szinte csak iPhone-t használnak az amerikai tinik

A héten érkezett egy felmérés, amely alapján a jelenleg androidos mobillal rendelkező amerikaiak harmada hajlandó megfontolni a napokon belül bemutatkozó iPhone 12 mobilok valamelyikének a megvásárlását, ráadásul javarészt teljesen racionális okokból gondolkodnak a váltáson.

Most egy ennél masszívan meghökkentőbb adat jött az USA-ból, a Piper Sandler 9800 fős mintán elvégzett kutatása szerint az amerikai tinik 86 százaléka iPhone-t használ, ami rekordmagas arány. Ráadásul gigantikus a márkahűségük is, 89 százalékuk tervezi azt, hogy következőre iPhone mobilt vásárol, vagy vetet magának a szüleivel.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.