A karácsonyi veszélyekre figyelmeztet a kibervédelmi intézet

A karácsonyi ünnepi időszak kibertérben lévő veszélyei ellen indít figyelemfelhívó tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).

Forrás: MTI2020. 12. 05. 15:55
null
Nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy ne dőljünk be az internetes csalóknak Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézet szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az online kampány során, a következő napokban több IT-biztonsági tanácsot publikálnak és minden adventi vasárnap egy a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesznek közzé a kibervédelmi intézet erre a célra létrehozott oldalán.

A már elérhető kisfilm advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és az azokhoz kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett. A következő vasárnapokon pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása.

A videók – a veszélyekre való figyelmeztetések mellett – megelőző biztonsági tippeket és módszereket is tartalmaznak.

Mindemellett december 23-án podcast-adással is készül a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Ez az online tér a közösségi média azon veszélyeire hívja majd fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra.

Az NBSZ NKI kiberbiztonsági tudatosító podcast adásai IDE kattintva hallgathatóak meg – olvasható a közleményben.

Nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy ne dőljünk be az internetes csalóknak
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.