A Microsoft termékei 129 sebezhetőségtől szabadultak meg

A javított sebezhetőségek számában majdnem rekord született.

Forrás: origo.hu2020. 09. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkeztek a havi rendszeres hibajavítások a Microsoft támogatott termékeihez. A szeptemberi patch kedden összesen 129 sérülékenységet foltoztak be a vállalat illetékesei, ezek közül 23 kritikus, 105 fontos, egy pedig moderált veszélyességi besorolást kapott. A javított sebezhetőségek számában majdnem rekord született, a csúcstartó júniusi hibajavító kedden is pont ugyanennyi gondot orvosolt a Microsoft.

További jó hír a Windows 10 May 2020 Update rendszert használók számára, hogy a vállalat javította az SSD-ken rendszeresen töredezettségmentesítést futtató hibát is. A merevlemezektől eltérően az SSD-ket nemhogy nem érdemes, de hiba töredezettségmentesíteni, hiszen óriási adatmozgatással jár a művelet, ami miatt drámaian csökken a meghajtók élettartama. A SSD-gyilkolásért cserébe ráadásul semmilyen említésre méltó teljesítménybeli előny sem jár.

A Windowshoz, az Office-hoz és az Internet Explorerhez és hasonló termékekhez most elérhetővé vált javítások a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül telepíthetőek, alapértelmezett beállítások esetén a Windows automatikusan telepíti azokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.