A minimalista formatervezés hasznos egyszerűsége

A terméktervezés során bizonyos, feleslegesnek tűnő elemek elrejtésével vagy kihagyásával letisztultabb formavilág érhető el. Ehhez elég, ha a dizájnerek meghatározzák, melyek a termék működéshez elengedhetetlen részletek.

Forrás: MW2021. 04. 13. 8:47
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legújabb Neo QLED TV modelljei esetében a formatervezés során a Samsung mérnökei is olyan látványvilágot hoztak létre, amely

a szükségtelen részletek tudatos elhagyásával teremt értéket.

A készülékek működése és a leginkább fontos funkciók megőrzése elsődleges a televíziók esetében, a Samsung tervezői azonban emellett a felhasználás körülményeit is figyelembe vették. A felhasználói tapasztalatok alapján azokat a tényezőket, amelyek zavarhatják a nézőt a tévé használata közben, eltávolították a Neo QLED 8K készülékekről – derül ki a zaol.hu cikkéből.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Korlátok-keretek nélkül

A Samsung Neo QLED 8K készülékek káváit közel nullára csökkentette a vállalat,

a 0,8 mm keskeny, rozsdamentes acélkeret eltűnteti a határokat a kijelző és környezete között,

így a készülék szinte lebeg a levegőben.

A képernyő hátuljába beépített hangszóró és a mélynyomó rendszer gazdag hangzást biztosít, nincs szükség külső hangrendszerre. A mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiával pedig a készülék környezetéhez és a tartalom típusához igazított hangzást érhetnek el.

One Connect újragondolva

A falra szerelhető modellekhez általában a termékbe és a falba beágyazott kiegészítőkre van szükség, míg az állványos tévékhez asztalok vagy egyéb bútorok szükségesek, amelyek esetenként útban lehetnek és zavaróvá válhatnak. A megújult One Connect optimalizált méretét és vastagságát a különböző lakókörnyezetek alapos vizsgálatával határozták meg, annak lemezes, keskeny kialakítása jelentősen megkönnyíti a telepítést.

A formatervezés reformjáról szóló teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az elektromos autók gyártásának növekedése és a járványhelyzet áremelkedést hozhat a lítium piacán. Folytatódhat a megarali a lítium piacán.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.