A Párizsi Divathét a digitális térbe költözik

A bemutatók szigorúan zárt körben, közönség nélkül zajlanak a világjárvány miatt.

Forrás: MTI2021. 01. 12. 9:50
null
A divathét januári férfidivat- és luxusmárka-rendezvényei a digitális térbe költöznek Fotó: Caroline Blumberg Forrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párizsi Divathét januári férfidivat- és luxusmárka-rendezvényei a digitális térbe költöznek a szervezők hétfői közleménye szerint.

A bemutatók szigorúan zárt körben, közönség nélkül zajlanak a világjárvány miatt – közölte a rendőrséggel való konzultáció utána Párizsi Divathetet rendező Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) szervezet.

„Megerősítjük, hogy nem lesznek nyilvános összejövetelek, de a divatházak tarthatnak modellekkel szervezett bemutatókat, amennyiben az események zárt ajtók mögött zajlanak. Ezeket élőben közvetíthetik” – áll a közleményben.

A divathét januári férfidivat- és luxusmárka-rendezvényei a digitális térbe költöznek
Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Noha a francia főváros nincs lezárva, az egész országban szigorú szabályok korlátozzák a mozgást, délután hat és reggel nyolc óra között például kijárási tilalom van érvényben. Aki ismételten vét ellene, akár hat hónapos börtönbüntetést is kaphat.

Noha a világjárvány megfékezését szolgáló korlátozások időszaka az országban december 15-én véget ért, az éttermek, bárok, mozik, színházak és múzeumok zárva maradtak.

Rekordmennyiségű .hu domaint regisztráltak tavaly

A koronavírus-járvány következtében tömegesen kezdtek el az emberek és cégek még inkább az online világ felé fordulni.

Csaknem 120 000 új .hu domaint regisztráltak 2020-ban, ami jóval magasabb az elmúlt öt év bármely adatánál – olvasható a rackhost.hu tárhelyszolgáltató közleményében.

Ez a működés- és felfogásbeli változások mellett számos új weboldalt jelentett, amelyhez természetesen szükség volt domainregisztrációra.

Mint írják, rengeteg vállalkozás kezdte el online végezni tevékenységét, webáruházat hozott létre, kedvenc üzleteink, éttermeink kezdtek el házhoz szállítani, előtérbe került az online tanulás. Ez a tendencia azonban nem feltétlenül azért kezdődött, mert a cégek felismerték a benne rejlő lehetőséget, hanem gyakran ez volt az egyetlen esély a fennmaradásra. A végeredmény viszont egyértelmű: rohamosan kezdtek az emberek domaint regisztrálni – áll a közleményben.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.