Akár 65 napig is kibírja egy töltéssel ez az okosóra

A beépített napelemének köszönhetően folyamatosan tölthető az Enduro – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 17. 16:47
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prémium okosóra, ezt készítette az áramhálózatok hatókörén kívül sok időt töltők számára a Garmin, állítása szerint az Enduro a legjobb esetben, és persze akkukímélő üzemmódban akár 65 napot is bírhat klasszikus töltés nélkül. Ennek magyarázata, hogy rendelkezik beépített napelemmel, így képes folyamatosan tölteni a környezeti fényen keresztül az akkumulátorát.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A vállalat szerint bekapcsolt GPS mellett maximum 3,3 nap üzemidőre képes az Enduro, míg akkukímélő üzemmódban és napelemes töltés nélkül 12,5 napig is húzhatja egyetlen töltéssel. A nagy kapacitású akkut és a napelemes töltést leszámítva a termék egy tipikus modern okosóra, így támogatja például a pulzus és a véroxigén mérését, a különböző fizikai aktivitások monitorozását.

A Garmin Enduro kétféle változatban kapható, amelyek közt csak a ház anyagában van különbség: az acélházas verziója 700 fontba, míg a titánházas variánsa 800 fontba kerül, átszámítva 289 ezer és 330 ezer forintokról beszélünk.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A vércukorszintet is mérhetik a következő okosórák

A dél-koreai ET News jelentése szerint az Apple és a Samsung egyaránt olyan eszközöket dobnak legközelebb piacra, amelyek már képesek lesznek a vércukorszint mérésére. A beszámoló alapján a Samsung az év második Unpacked rendezvényén egyenesen három viselhető okosórák kerülnek majd bemutatásra.

Ezen a rendezvényen érkeznek feltehetően az új összehajtható mobilok is. Azt nem tudni, hogy a Samsung milyen néven viszi tovább az okosóráit, de azt igen, hogy optikai szenzor segítségével, tehát nem invazív módon mérnék a vércukorszintet. Vérre így nincs szükség.

A Samsung állítólag a saját és az MIT szakembereivel fejlesztett ki egy módszert a Raman spektroszkópia alapján. Azt nem tudni, hogy mennyire pontos.

A Samsung és az Apple egyaránt EKG-képessé tették a jelenlegi, már kapható Apple Watch Series 6 és Samsung Galaxy Watch 3 okosóráikat, bár a funkció továbbra sem érhető el mindenhol, és a funkciók bekapcsolásához kormányzati jóváhagyás is szükséges. Feltehetően így lesz ez a vércukorszintet mérő funkcióval is.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.