Videójátékokat is játszhatnak az új Teslákban

Közben kapott egy kritikus gyorsjavítást a CD Projekt játéka.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 29. 12:47
null
Tesla Model S Forrás: TESLA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy hírrel rukkolt elő csütörtökön a Tesla, egy óriási frissítéssel szinte űrhajószerűvé varázsolta a népszerű Model S autójának belső terét. Ezzel együtt a kocsi infotainment rendszere is megújult, konkrétan klasszikus videójátékokat is játszhatnak már rajta, a sajtófotókon a CD Projekt által készített The Witcher 3: Wild Hunt borítóképe prominensen el is foglalja az óriási érintőkijelző felét.

Tesla Model S
Fotó: TESLA

Egyelőre nem világos, hogy miként lehet majd megvásárolni vagy egyénileg telepíteni az autó fedélzeti számítógépére a videójátékokat, talán egy saját alkalmazásboltban kínálja majd azokat a Tesla, vagy legalábbis ez tűnik célszerűnek. Annyi biztos, hogy konkrétan egy középkategóriás gamer PC szunnyad a frissített Model S-ben, ráadásul a pletykák szerint a videovezérlője az RDNA2 architektúrás AMD Navi 23, ami az egyelőre bejelentetlen, középkategóriás AMD Radeon RX 6000 videokártyákat is hajtja majd.

Az ügyhöz Elon Musk később annyit hozzátett még a Twitteren, hogy az új infotainment rendszer elég erős a CD Projekt legújabb játékának a futtatásához: a Cyberpunk 2077 is játszható rajta.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Rajongók, akik autót is, részvényt is vettek a Teslából

Mostanában a Tesláé az egyik legtöbbet emlegetett részvény, miután az árfolyama tavaly a hétszeresére emelkedett, és idén még tovább szárnyalt. Ezzel nem csak az autógyárak közül lett messze a legértékesebb a társaság, de egyenesen bekerült a világ legnagyobb tőzsdei vállalatai közé is. Most két olyan befektető nyilatkozott a BBC-nek, akik vérbeli Tesla-rajongók, és nem csak divatból azok, hanem mert elégedettek is a termékkel. Mindkettejük évekkel ezelőtt vásárolt a Model S típusból, amely egy viszonylag drága autó, és akkor lényegében még csak ezt kínálta a cég. Miután elégedettek voltak az autóval és nagy jövőt látták a márkában, mindjárt a cég részvényeiből is bevásároltak.

Egyikük egy Los Angelesben élő mérnök, aki még egy gyárlátogatásra is elment, mielőtt meghozta volna döntését 2013-ban. Az autóval rendkívül elégedett volt, így vett 19 ezer dollárért 2500 részvényt (akkor ötszázat, de időközben felaprózták a részvényeket).

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.