Állatkínzásos videókra csap le a népszerű videomegosztó

Népszerűvé váltak az eljátszott mentések, valaki élő kisegeret evett – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 02. 14:07
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig képesek meglepetést okozni a hírnévre és reklámbevételre vágyók. A YouTube tájékoztatása szerint a legújabb felkavaró trendet az állatok hamis megmentésével kapcsolatos videók jelentik, ezek ugyanis milliós nézettségeket és említésre méltó reklámbevételt képesek generálni.

A The Times kiadványnak adott tájékoztatás szerint most épp az a divat egyes körökben, hogy állatokat hoznak veszélyes helyzetekbe a videók készítői, majd megrendezett módon megmentik azokat.

Konkrét példákat felhozva egy videóban kölyökkutyát szabadítottak ki egy kígyó öleléséből, egy másikban élve eltemetett macskát ástak ki, a harmadikban pedig vasúti sínekhez kötöztek egy kutyát.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

A megdöbbentő indíttatású felvételek az elmúlt két évben váltak rendkívül népszerűvé, állatvédő szervezetek pedig jó ideje kérik a YouTube-ot, hogy tegyen valamit ellenük. Most végre meghallgatásra került a szavuk, heteken belül hatályba léphetnek az ilyen videókat tiltó és szankcionáló szabályok.

További jó hír, hogy az eljátszott mentések mellett a YouTube az élő gerinces állatok fogyasztását mutató sokkvideókat is betiltja.

Egy illető nemrég például élő kisegér elfogyasztásával szerzett magának öt perc hírnevet a videomegosztón.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Évek óta várt funkciót kapnak a youtuberek

A főállású youtuberek rémálma, hogy a videóik publikálása után a Content ID automatikus szerzői jogvédelmi rendszer váratlanul másoknak adja a tartalmaikból származó bevételt. Egyes esetekben tévesen detektálhatja például jogvédett zenék felhasználását, más esetekben a fair használatot nem képes megítélni, mindez ráadásul csak a videók publikálása után derül ki – olvasható az Origo Tech rovatának cikkében.

Az új Checks, avagy ellenőrzés funkcióval ezt a gondot orvosolja a YouTube: a tartalomkészítők hamarosan már a videóik publikálása előtt ellenőrizni tudják majd, hogy beleköt-e azokba a ContentID.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.