Androidos mobilapp készül a követő eszközhöz

Képes lesz riasztani a mobilozókkal együtt mozgó követőkütyükről.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 04. 21:04
null
APPLE AIRTAG Forrás: APPLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan az Apple illetékesei láthatóan próbáltak lépéseket tenni annak érdekében, hogy a nemrég piacra került AirTag követőeszközük ne legyen mások titkos megfigyelésére használható, azonban nem voltak sikeresek a visszaélésszerű használat esélyének minimalizálásában – olvasható az Origo cikkében.

A gondok részleges megoldása érdekében két fejlesztést is bejelentett az Apple. Elsőként is az iPhone mobilokon mostantól gyorsabban megjelenik az értesítés, amennyiben velük együtt mozgó, ismeretlen követőkütyüt detektálnak. Visszaélésszerű használat esetén ez akkor történik meg, ha például belerejtik az áldozat táskájába a nyomkövetőt, vagy ráerősítik a kocsijának alvázára.

Androidos mobilapp készül az AirTag követőeszközhöz.
Fotó: APPLE

A másik fejlesztés, hogy valamikor még az idei év során elérhetővé válik Androidra egy hivatalos alkalmazás, amely képes lesz riasztani a mobilozókat a velük együtt mozgó Air Tagről. Jelen pillanatban a nem iPhone-nal rendelkezőket semmi sem képes figyelmeztetni arra, ha például egy zaklató a lakhelyük kiderítése érdekében az Apple eszközével követi őket.

Az okosórás EKG-funkció miatt beperelték az csúcsvállalatot

Az AliveCor azzal vádolja az Apple-t, hogy az Apple Watch újításával ellopta az ötletét.

Az AliveCor nevéhez fűződik a KardiaBand nevű eszköz, amely alapvetően egy Apple Watch okosórákhoz készült szíj. Ez EKG funkcióval rendelkezik, amit az FDA is jóváhagyott, az Apple pedig a Kardia és a SmartRhythm appokat engedélyezte hozzá. Később aztán értelmetlenné vált a termék, hiszen az Apple Watch Series 4 már gyárilag kapott EKG funkciót, szintén FDA-hitelesítéssel. A KardiaBand kiszorult a piacról, legalábbis ez az AliveCore álláspontja. Ezért pedig beperelte az Apple-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.