Április 8-án jönnek a finn telekommunikációs cég új mobiljai

A finn telekommunikációs vállalat telefonos divíziójának tulajdonosa hivatalosan is megerősítette, hogy április 8-án belépő- és középkategóriás modellek érkezhetnek – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 03. 18. 16:24
null
Halász Viktor az NNI kíberbűnözés elleni egységének felderítő főnöke a FluBot kártékony szoftver veszélyeiről is beszélt Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HMD Global nevű cég idén még csak egyetlen okostelefont mutatott be, április 8-án azonban több modellről is lerántja a leplet. A vállalat hivatalosan is megerősítette a bemutató dátumát, és kiderült, hogy a névadási stratégiát is megváltoztatják. Ezentúl a szám előtt egy betű is lesz.

Nem hivatalos források szerint április 8-án érkezik a Nokia G10, az X10 és az X20. A G széria belépőkategóriás lesz, míg az X sorozat középkategóriás. Ennek megfelelően a G10-be MediaTek Helio P22 chip kerülhet, az ára 140 euró magasságában alakul.

A régóta esedékes Nokia csúcsmobilról egyelőre nincs hír (A képen az akadálymentesen használható okostelefonokra fejlesztett alkalmazás bemutatója a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) Hermina úti székházában 2019. július 16-án)
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az X10 és X20 már 5G-képesek lesznek, Snapdragon 480 és 690 chipekkel, 300-350 eurós árazás mellett. 5G-s Nokia jelenleg csak egy van, a 8.3 5G, így ilyen téren is nagyon le van maradva a Nokia.

Arról nincs hír, hogy mi lesz a cég 6.4 és 7.4 készülékeivel, valamint jön-e idén az igen régóta esedékes Nokia csúcsmobil.

Az Origo eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Teszt: mire képes a legújabb szuperolcsó okostelefon?

A Nokia cég egy évtizede még ott volt a telefonos iparág erős résztvevői között, azóta azonban a világ gyökeresen megváltozott. A márka többször gazdát cserélt, hogy aztán nagyjából öt éve kikössön a HMD Globalnál, amely vállalat célul tűzte ki a brand újbóli felvirágoztatását. Ez eddig nem jött be, sőt, 2020 egészen rosszul sikerült a cég telefonjai számára. Az év végén a vállalat bejelentette, hogy színre lép egy új (szuperolcsó) modellel. Ez a Nokia 5.4, amelytől nagyon sokat várnak, többek között azt, hogy emelkedő pályára állítsa a márkát. Az Origo megnézte, hogy van-e erre reális esély. A termék jelenleg 75 000 forintos áron szerezhető be kártyafüggetlen verzióban. Ezen információ birtokában pedig azonnal lehet tudni, hogy itt bizony nem egy csúcsmodellről lesz szó, hanem sokkal inkább egy olyan készülékről, amely a kedvező árért cserébe kisebb-nagyobb kompromisszumok megkötésére készteti gazdáját.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.