Aranyrudat ragasztottak a csúcstelefonok hátuljára

1000 gramm 24-karátos aranyba borította a készülékeket a Caviar, és 159 000 dollártól kínálja azokat – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 03. 19. 10:01
aranyrudat
Alapanyag a különleges borításhoz Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy van kéznél 159 000 dollárnyi, befektetésre váró pénze, akkor sok mindenre elköltheti. Kézenfekvő választás lehet az arany. Vagy éppen egy olyan aranyrúd, ami 5G-képes, 5 nm-es chippel. Az orosz luxusmárka, a Caviar ugyanis aranyrudat ragasztott az Apple iPhone 12 Pro és a Samsung Galaxy S21 Ultra hátuljára.

A két terméket csak Caviar Goldphone néven kínálja, előbbi 159 000, utóbbi 169 000 dollárba kerül. Mindkettőből csak 7-7 darab készül.

Alapanyag a különleges borításhoz
Fotó: YouTube

Az okostelefonok hátuljára 1000 gramm 24-karátos aranyat helyeztek el. A Caviar egyébként a többi aranyba burkolt mobiljához 18-karátos aranyat használ, a 24-karátos ugyanis puhább, sérülékenyebb. Így a szóban forgó mobilokat sem tokban, hanem széfben érdemes tartani. A csomagban lesz is egy fehér, luxusminőségű tokszéf.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Hiába a járvány minden létező rekordot megdöntött az iPhone

Az IDC piackutató cég felmérése szerint az év végére, vagyis az ünnepi szezonra helyrebillent a korábban a járvány miatt kicsit megviselt okostelefonos piac, és az év utolsó negyedében már 4,3%-os volt a növekedés. A gyártók összesen mintegy 385 millió telefont szállították le az utolsó három hónapban, és ez nagyon pozitív jövőképet fest le a 2021-es esztendőre, ami akár minden korábbinál nagyobb növekedést hozhat.

Az IDC szakértői szerint idén nagyon sok dolog tolja majd az okostelefonos piac szekerét: egyre népszerűbbé válnak (az egyébként egyre jobb) középkategóriás készülékek, egyre keresettebbek lesznek az 5G-s telefonok, a gyártók és a telkós cégek pedig komoly ajánlatokkal készülnek majd. Ráadásul egyelőre még mindig az a helyzet, hogy a vásárlók kevesebbet tudnak költeni utazásra, nyaralásra, kikapcsolódásra, ebből pedig az okostelefonos piac profitál.

De visszatérve 2020 utolsó negyedévére, érdekes elmozdulás történt a legnépszerűbb gyártók top 5-ös listájában, ugyanis az Apple nagy fölénnyel az élre ugrott.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.