Az egyik kínai csúcsmobil is hatalmas akkumulátort kaphat

Belső források szerint 5000 mAh-s energiaforrást épít a Xiaomi a Mi 11 Pro csúcsmobilba.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 03. 9:24
Lej Csün
Peking, 2019. február 20. Lej Csün, a Xiaomi alapító elnök-vezérigazgatója az okostelefonokat és viselhető távközlési eszközöket gyártó kínai cég új mobilkészülékeinek pekingi bemutatóján 2019. február 20-án. MTI/EPA/Vu Hong Fotó: Vu Hong Forrás: MTI/EPA/Vu Hong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon sok szivárgásban merült már fel a Xiaomi Mi 11 Pro, amelyet várhatóan hamarosan, még februárban bemutat a kínai gyártó, mint topligás csúcsmobilt. Eddig arról lehetett hallani, hogy 4700 mAh-s akkumulátort épít bele a cég, de egy belső forrás most azt mondja, hogy hozzáfért egy mérnöki mintához, amelybe valójában 5000 mAh-s energiaforrást építettek – olvasható az Origó cikkében.

Lej Csün, a Xiaomi alapító elnök-vezérigazgatója az okostelefonokat és viselhető távközlési eszközöket gyártó kínai cég új mobilkészülékeinek pekingi bemutatóján 2019. február 20-án
Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

Egy megbízhatónak tartott kínai szivárogtató szerint a Xiaomi ultragyors töltést is lehetővé tesz majd, ennek érdekében pedig kettő részre osztja fel az akkumulátort. Ez persze várható volt az elmúlt hónapok trendjei alapján.

Az eddigi pletykák szerint a Mi 11 Pro 120 wattos vezetékes töltésre lesz képes, és a vezeték nélküli töltés terén is közel rekordokat döntöget majd. A számokban tehát nem csalódnak majd a rajongók, a kérdés inkább a használati élmény és a vételár lesz.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ár-érték bajnok mobilokkal újított a népszerű kínai mobilgyártó

Februárban hazánkban is piacra kerül a két Xiaomi Redmi, az egyik már 5G-s lesz – olvasható az Origó cikkében.

A középkategória alsó szegmense elleni offenzívával indította az évet a kínai Xiaomi, a Redmi 9T és a Redmi Note 9T 5G okostelefonok a gyártótól megszokott módon igen sokat adnak a pénzükért cserébe. Az előbbi 65 ezer forintos kezdőáron február elejétől, míg az utóbbi 100 ezer forintos kezdőáron február végétől lesz kapható Magyarországon.

A Note kifejezés senkit se tévesszen meg, a készülékek szó szerint ugyanakkorák, mindkettőbe 6,53 hüvelykes és 1080×2340 pixeles IPS érintőkijelző került. Viszont nagy különbség köztük, hogy az olcsóbbik Redmi 9T modellt Qualcomm Snapdragon 662 rendszerlapka hajtja, míg az 5G hálózatokkal is kompatibilis Note testvérében MediaTek Dimensity 800U dolgozik. Az utóbbi jóval fürgébb, a processzora és a videovezérlője is számottevően erősebb.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.