Az okosórás EKG-funkció miatt beperelték az csúcsvállalatot

Az AliveCor azzal vádolja az Apple-t, hogy az Apple Watch újításával ellopta az ötletét – írja az Origó.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 02. 9:44
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AliveCor nevéhez fűződik a KardiaBand nevű eszköz, amely alapvetően egy Apple Watch okosórákhoz készült szíj. Ez EKG funkcióval rendelkezik, amit az FDA is jóváhagyott, az Apple pedig a Kardia és a SmartRhythm appokat engedélyezte hozzá.

Később aztán értelmetlenné vált a termék, hiszen az Apple Watch Series 4 már gyárilag kapott EKG funkciót, szintén FDA-hitelesítéssel. A KardiaBand kiszorult a piacról, legalábbis ez az AliveCore álláspontja. Ezért pedig beperelte az Apple-t.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az AliveCor ezzel egyszerre szabadalmi jogsértés miatt is beperelte az Apple-t, és azt követelik, hogy vegyék le a boltok polcairól az Apple Watch okosórákat. Erre persze közel nulla az esély, valószínűleg az AliveCor egy „kártérítést„ szeretne kiperelni az Apple-ből, vélik a szakértők.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Az okostelefon-gyártónak semmi köze az e-Apple villanyautóhoz

Kínából importálják Japánba a Nanjing Jiayuan Special Electric Vehicle Manufacturing által gyártott mopedautót, amelyet aztán a forgalmazó Yamagata Panasonic cég e-Apple néven dob piacra – nem, nem az Apple cég villanyautójáról van szó. Ólomakkumulátorral 1 millió jen az ár és 80 km az elérhető hatótávolság, míg lítium-ion akkumulátorral 1,3 millió jenbe kerül és 120 km az elérhető hatótávolság.

Az e-Apple utastere csak egyszemélyes, miközben ekkora méretben – hossz 2245 mm, szélesség 1290 mm, magasság 1570 mm, tengelytávolság 1500 mm – például a Citroën Ami két embernek kínál helyet. Hat szín közül választhat a vásárló, extrák nincsenek, a csúcssebesség a japán mopedautó-kategória előírásainak megfelelő 55 km/óra. A Yamagata Panasonic évi 50 darab e-Apple eladásával számol.

Tovább

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.