Bőven tartogat még meglepetéseket a koreai elektronikai cég

Laptop, táblagép és mobil is lesz a koreai elektronikai gyártócég 2021-re szánt újdonságai között, legalábbis a kiszivárgott információk alapján – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 03. 21. 21:42
Shares of China’s smartphone maker Xiaomi tumble after US investment ban
További elemekkel bővül az elektronikai cég kínálata (a kép illusztráció) Fotó: SASCHA STEINBACH Forrás: MTI/EPA/SASCHA STEINBACH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég menetrend szerint mutatkozott be a középkategóriás Samsung Galaxy A52 és Galaxy A72, azonban Evan Blass forrásai szerint a Samsung bőven tartogat még meglepetéseket a következő hónapokra.

Az információi szerint a következő Unpacked rendezvényre április 14-én lehet számítani, az a PC-re, konkrétan a Galaxy Book laptopokra koncentrál majd. Blass szerint akár új Chromebookokat is mutathat majd a dél-koreai cég.

Júniusban állítólag a Galaxy Tab S7 Lite táblagépet mutatják majd be, ebbe a Qualcomm Snapdragon 750G lapkája kerülhet. Egy hónappal később aztán a Galaxy A22 5G érkezik majd meg, ennek a vételára úgy 150 euró magasságában mozoghat.

További elemekkel bővül az elektronikai cég kínálata (a kép illusztráció)

Augusztus 19-én aztán újabb Unpacked rendezvényre lehet számítani, ahol újabb meglepetéseket mutathatnak be. Állítólag ekkor a Galaxy S21 FE debütál majd, a közönségkedvencnek számító Galaxy S20 FE utódja. Mindez pedig sokak szerint újabb bizonyíték arra, hogy idén nem lesz új Galaxy Note modell.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Még mindig az okosóra és a vezeték nélküli fülhallgató a sláger

2020. utolsó negyedévében a viselhető eszközök eladásai éves szinten 27 százalékkal emelkedtek, az IDC piacelemző cég adatai alapján. A piac domináns uralkodója továbbra is az Apple, az összes eladott eszköz 36,2 százaléka fűződik a gyártóhoz. A legnagyobb rivális Xiaomi és Samsung 8,8 és 8,5 százalékos piaci részesedéssel bírnak. Az Origón megjelent ismertetés szerint az Apple Watch okosóra eladásai 45 százalékkal emelkedtek meg egy év alatt, az AirPods termékek eladásai pedig 22 százalékkal ugrottak meg. Az Apple a negyedik negyedév során 55,6 millió viselhető eszközt adhatott el, a Xiaomi és a Samsung 13,5 és 13 milliót. Az Apple a konkrét számokat nem hozza nyilvánosságra, de Ming-Chi Kuo elemzői becslése szerint 2020-ban összesen 90 millió AirPods fogyhatott. Az IDC szerint 2020 slágere a vezeték nélküli fülhallgató volt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.