Búcsúzik az APK formátumtól az online áruház

Hamarosan már csak az utódját használhatják az új appjaikban fejlesztők – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 07. 01. 18:50
null
A kép csak illusztráció Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus elején megkezdi a bő egy évtizede használt APK csomagformátum kivezetését a Google, tájékoztatása szerint onnantól kezdve az androidos appok fejlesztői már csak az Android App Bundle (AAB) nevű utódját használva tudnak majd új alkalmazásokat elérhetővé tenni a Play Áruházban.

A kép csak illusztráció
Fotó: PIXABAY

Az androidos appok telepítőkészletét tartalmazó APK csomagok kiadása augusztustól csak két esetben lesz megengedett a Play Áruházban: a korábban elérhetővé tett appok fejlesztői egyelőre maradhatnak a használatánál, továbbá a szűk és specifikus célközönség számára privát módon kiadott appok készítői számára is elérhető marad. Az utóbbi alatt például a vállalatok saját fejlesztésű appjait kell érteni, amelyek a széles közönség számára láthatatlanok és használhatatlanok.

A 2018-ban bemutatott Android App Bundle csomagformátum több előnnyel is rendelkezik, például számottevően kisebbé teheti az appok letöltési méretét, továbbá a hozzájuk érkező frissítések méretét.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.