Clippy visszahozásával fenyegetőznek Bill Gates-ék

Hamarosan kiderül, hogy tartja-e magát a szavához – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 15. 19:20
clippy
Clippy Forrás: Twitter/ Microsoft
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas története során számos problémás terméket és kétséges fontosságú innovációt mutatott be a Microsoft, mind közül az egyik legemlékezetesebbnek a mai fiatalok számára talán ismeretlen Clippy bizonyult. A hivatalosan Clippit névre keresztelt asszisztens az Office 97-2003 között volt megtalálható az irodai csomagjában, bár az Office XP-től kezdve alapértelmezetten kikapcsolta a cég, miután közutálatnak örvendett a súgó gyorsabb elérésére kitalált, animált karakter.

Egyes nagy művészekéhez hasonlóan az ütődött és hasznavehetetlen Clippy munkásságát is csak a halála után sikerült elismernie a nagyközönségnek, az elmúlt húsz évben kultklasszikussá vált, egy letűnt korszak jellegzetes jelképe lett.

Hamarosan viszont visszatérhet: a Microsoft azt ígérte, hogy ha kap legalább húszezer kedvelést egy twitteres bejegyzése, akkor lecseréli az Office 365 irodai csomagjában a gemkapocs emojit egy clippys gemkapocsra.

Hírünk írásakor már meghaladta a 133 ezret a kedvelések száma, így hamarosan kiderül, hogy állja-e a szavát a Microsoft.

Az eredeti cikket ITT érheti el

Kiemelt kép: Twitter/Microsoft

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.