Csak 2023-ban kaphatnak periszkópkamerát az almás mobilok

A neves Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy egészen 2023-ig kell várni, amíg periszkópkamerára vált az Apple is – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 03. 11. 10:20
null
Egészen 2023-ig kell várni, amíg periszkópkamerára vált az Apple is Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple az elsők között dobott piacra olyan mobilt, amin volt telefotós kamera (iPhone 7 Plus, 2016). Azóta viszont nem igazán hajlandó bevezetni az újabb kamerás fejlesztéseket az Apple, legalábbis ami a hardvert illeti. Ming-Chi Kuo szerint ez a stratégia nem változik. Kuo úgy értesült, hogy az Apple csak 2023-ban használ majd periszkópkamerát. Addig legfeljebb az optikán csiszolnak egy kicsit, ilyen téren a teljesítmény 10-20 százalékot javulhat. A 8P-s lencsékre azonban csak 2022 végén lehet számítani, ezek jelenleg drágák, mert nehézkes a gyártás.

Az Apple csak 2023-ban használ majd periszkópkamerát
Fotó: Pixabay

Ami a 2021 őszén érkező iPhone-okat illeti, állítólag az ultraszéles kamerát fejlesztik majd, és 6P-s lencsékre térnek át a Pro modelleknél, jobb autofókusszal. Idén marad a Face ID, de átrendezett, új alkatrészekkel. Jövőre pedig kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóra és fúrt kamerára válthat az Apple.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Hazája mobilpiacán is kezd háttérbe szorulni a kínai vállalat

Egy nagy elemzőcég szerint immáron az Oppo Kína legnagyobb mobilgyártója, hazai piacán is lejtőn a Huawei.

A Counterpoint Research elemzőcég szakértői szerint immáron Kína legnagyobb okostelefon-gyártója az Oppo. Az Oppo most először nyerte el ezt a címet, amit két tényezőnek köszönhet. Az Oppo népszerűsége folyamatosan emelkedik, miközben a Huawei már Kínában is lejtőre került a mobilpiacon.

Januárban a kínai piac 21 százaléka volt az Oppo kezében, a másik BBK-gyártó, a Vivo 20 százalékon állt. Ugyanekkora volt a Huawei piaci részesedése, az Apple és a Xiaomi 16 százalékon állt.

Az összes eladott mobil 65 százaléka volt 5G-s Kínában, 2020 utolsó negyedévében. Ez már magában megmagyarázza a Huawei gondjait. 4G-s chipekhez hozzá tud jutni a gyártó, de 5G-s mobilokat csak a régebben felhalmozott alkatrészekből tud gyártani, azokat pedig megtartotta a prémium termékekhez, amelyeken magasabb a haszon.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.