Csaknem ötmillió forintot költött el egy mobiljátékban a kisfiú

Senki sem kívánja megtéríteni a kárt, elúszott az édesanyja pénze – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 17. 19:00
null
A kép csak illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb áldozatot szedtek a free to play mobiljátékok, egy hatéves amerikai kisfiú a nyár során kisebb részletekben 16 293 dollárt, körülbelül 4,7 millió forintot költött in-app vásárlásokra az ipades Sonic Forces mobiljátékban. Ezt az ingatlanügynökként dolgozó, 41 éves édesanyja bankszámlájának a terhére tette, akinek ráadásul a koronavírus-járvány miatt idén 80 százalékkal csökkent a bevétele.

Az édesanya ugyan még aránylag korán észrevette, hogy pénzek tünedeznek el a Chase banknál vezetett számlájáról, azonban a számlatörténetből nem derült ki számára, hogy kicsoda és milyen alapon terhelgeti azt. Sokáig csalásra gyanakodott, így felvette a pénzintézetével a kapcsolatot, ám az hosszas gondolkodást követően végül semmit sem tett az ügyben.

A kép csak illusztráció
Fotó: PEXELS

Idővel persze fény derült a rejtélyre, ám az anya ekkorra már kifutott az Apple által megszabott határidőből: az efféle esetekben a vállalat a terheléseket követő 60 napon belül hajlandó megfontolni a méltányossági alapú pénzvisszatérítést.

Az eset egyáltalán nem egyedülálló, az Apple és a Google évekkel ezelőtt javarészt pont a gyermekek által a free to play játékokban elköltött óriási összegek miatt kényszerült további biztonsági funkciókat beépíteni az App Store-ba és a Play Áruházba, így azokban ujjlenyomatos, arcfelismeréses vagy PIN-es hitelesítéshez lehet kötni a tranzakciókat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Te jó ég! Húsz éve kezdődött a tamagocsiőrület

Egész iparág épült rá, milliók feledkeztek meg miatta a külvilágról. Ma már inkább okostelefont gondozunk.

Hé, adtál már enni a tiédnek? Nehogy meghaljon már, jobban kellene rá figyelned! Két diáktársam diskurált így mellettem egy nagyszünetben 1997 kora tavaszán a debreceni Tóth Árpád gimiben, miközben én épp egy ceruzával tekertem vissza a magnókazettámat, hogy így spóroljak a walkman ceruzaelemeivel. Nem értettem, mi a bánat lehet olyan elképesztően fontos egy kulcstartó méretű, műanyag, kvarcjátékszerű ketyerében, mindenesetre így találkoztam először a tamagocsival. A hivatalosan 1996. november 23-án, egy szombati napon piacra dobott játék pillanatok alatt a csiszolt kiberkőkor egyik legnagyobb őrülete lett.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.