Digitális felzárkóztatási program a Kárpátalján

Keddtől lehet jelentkezni a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programra – közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 09. 01. 20:45
null
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkárság a kárpátaljai szociális programcsomag részeként idén második alkalommal hirdeti meg a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatását elősegítő programját.

A program keretösszege 15 millió forint, lebonyolítója a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványa

– olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ismertették: a program célja a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatásának elősegítése. Pályázati igényt természetes személyek, és az idei évtől már kárpátaljai magyar közintézmények is benyújthatnak szélessávú optikai hálózathoz való csatlakozásra és egy havi előfizetés költségeinek biztosítására.

A felhívás aktualitása, hogy a szélessávú internetelérés a járványhelyzetben nagyban elősegíti a magyar diákok távoktatásban való részvételét.

A kérelmeket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának regionális irodáiban lehet benyújtani, a határidő 2020. szeptember 30-a.

Fotó: Pexels

Kiemelték: a nemzetpolitikai államtitkárság kiemelten fontosnak tartja, hogy a nemzeti összetartozás évében megkülönböztetett figyelmet fordítson a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyarság támogatására, és minél több olyan eszközzel és programmal segítse a helyi magyar közösséget, amely hozzájárul a járványhelyzet minél könnyebb átvészeléséhez és a közösség szülőföldön való boldogulásához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.