Drónokkal fertőtlenítik az atlantai Mercedes-Benz Stadiont

Felére csökkentik így az ülőhelyek sterilizálásához szükséges időt.

Forrás: MW2020. 10. 05. 16:47
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb remek felhasználási módot találtak a drónoknak, az Egyesült Államokban elsőként az Atlanta Falcons amerikaifutball-csapatnak és az Atlanta United focicsapatnak otthont adó Mercedes-Benz Stadiont hamarosan a segítségükkel fogják fertőtleníteni. A lépéssel lehetőség nyílik arra, hogy az egyéb elvárható óvintézkedések mellett beengedett, limitált mennyiségű néző nagyobb biztonságban követhesse a mérkőzéseket – írja az Origo.

A drónos fertőtlenítés a kifejezetten az erre a célra módosított Lucid D1 modellel történik, a tájékoztatás szerint a módszer 95 százalékkal gyorsítja az ülőhelyek sterilizálását. Az eszközökkel nem csak a Mercedes-Benz Stadiont fertőtlenítik, korlátok és elválasztófalak fertőtlenítésére is bevetik majd azokat.

A teljes írást IDE kattintva olvashatják.

Már a 6G technológiát kutatja a nemzetközi projekt

A 6G mobil rádiós technológiák nemzetközi kutatási projektjében vesz részt a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI).

Az úgynevezett Hexa-X projekt 12 millió eurós támogatást kapott az Európai Bizottságtól. A projekt célja az emberek, a fizikai és a digitális környezet összekötése, és Európa vezető szerepének fenntartása a vezeték nélküli hálózatok (mint a 6G) technológiájában. Emellett lehetőség a forradalmi, de fenntartható változásokra.

A nemzetközi kutatócsapatban szolgáltatók, rendszerintegrátorok és kutatóközpontok szerepelnek, azt a Nokia vezeti, az Ericsson, a Siemens, az Intel, az Atos, a B-Com, az Orange, a Wings, a Telefonica és Telecom Italia mellett még 11 egyetem és kutatóintézet vesz részt benne.

A projekt magyarországi koordinátora Benczúr András, a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium szakmai vezetője, a SZTAKI a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésével vesz részt a tudományos munkában.

A Hexa-X fókuszterületei között szerepel alapjaiban új, lokalizációhoz és érzékeléshez szükséges nagyfelbontású, nagyfrekvenciájú rádióhozzáférési technológiák (6G) fejlesztése, a jövő hálózatainak vezérlése.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.