Egyre tovább növekszik az alkalmazáspiac

Tombol a 21. századi aranyláz. Hetente 600 millió felhasználót szolgál ki a gyártó.

Forrás: vg.hu2021. 06. 15. 15:49
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Epic Games által az Apple ellen indított per az egyik legutóbbi ügy, amikor felmerült a gyanú, hogy a techóriás visszaélne a piaci helyzetével. A jogi viták mellett az alkalmazáspiac lendületes növekedése is figyelemre méltó: hetente 600 millió felhasználót szolgálnak ki, és 2008 óta 230 milliárd dollárt (66431 milliárd forintot) fizettek ki a fejlesztőknek – írja a Statista.

Fotó: Pexels

Az Apple szerint az alkalmazáspiac másfél millió munkahelyet teremtett Amerikában és Európában, ami miatt egyesek a 21. századi aranyláznak is nevezik a jelenséget.

Az statista.com oldalán található grafikonon az Apple App Store által kifizetett halmozott fejlesztői díjak láthatóak, amelyek 2021 júniusában elérték a 230 milliárd dolláros szintet.

Ugyan az Apple szereti hangsúlyozni, hogy a fejlesztők mekkora sikereket könyvelnek el az App Store-on keresztül, amihez a vállalat sem csekély mértékben járul hozzá. Egy 20 és 30 százalék közötti jutalékkal számítva a techóriás is 20-30 milliárd dollárt kereshetett 2020 januárja óta. Így nem meglepő, ha az alkalmazások alkotják az egyik alappillérét a cég gyors növekedésének.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy kiderült, a leggyakrabban használt megfigyelő-kémkedő alkalmazások (más néven „spouseware”, vagy „házastárs vírus”) tele vannak olyan sebezhetőségekkel, amelyek nem csak az áldozatokat, de még a zaklatókat is veszélyeztetik: A házastársi kémprogrammal vírust is telepíthet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.