Elárulta a Mi 10 Ultra kameráinak titkát a Xiaomi

A DxOMark szerint a mobilfotózás királya a Mi 10 Ultra.

Forrás: origo.hu2020. 08. 31. 10:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DxOMark szerint jelenleg a világ legjobb mobilfotós kamerarendszere a Xiaomi Mi 10 Ultra okostelefonban van. Sajnos továbbra is úgy néz ki, hogy a kínai gyártó ezt nem hajlandó kiadni a nemzetközi piacra. Azt ugyanakkor elárulta pár blogjegyzésben, hogy miért ilyen jók a készülék kamerái.

A fő kamera egy 48 megapixeles, 1/1,32 hüvelykes szenzort használ, a single-frame HDR-feldolgozást a chipen magán végzik el. A képpontokat három expozíciós kategóriába sorolják, majd azokat HDR-jellel egyesítik, amikor a szenzor soronként kiolvassa a képet. Ez a Xiaomi első mobilja, ami HDR10-es videót tud felvenni, és ritkaság, hogy 8P-s lencsét használtak, ami a zavaró jelenségeket a lehető legjobban csökkenti – az ilyen konfiguráció persze drágább és gyártani is nehezebb.

A telefotós kamera 48 megapixeles Sony IMX586 szenzorra épít, ez 1/2,32 hüvelykes. Mivel túl vastag volt, ezért végül D-vágású lencsékkel karcsúsították, és az optikai képstabilizáción való munka is sokkal nehezebb lett. A 128 fokos, 7P-s lencséket használó ultraszéles kameránál minimalizálták a torzítást, már rögtön a szoftveres feldolgozás előtt, ennek hála a minőség és felbontás is jobb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.