Életveszélyes hegyi utakra vezet a Google térképe

Skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t, véleményük szerint ugyanis térképe „potenciálisan életveszélyes” útvonalakat ajánl a Ben Nevisre és egyéb hegycsúcsokra tartó túrázóknak, és az embereket sziklaszirtekre irányítja.

Forrás: Mediaworks/bama.hu2021. 07. 20. 9:27
null
Skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A John Muir Trust, a Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő szervezet közlése szerint felvették a kapcsolatot a céggel a probléma matt, egyelőre választ nem kaptak – írja a The Guardian.

A szervezet szerint a Google Maps a Ben Nevisre, az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsára olyan túraútvonalakat ajánl, melyek „nagyon veszélyesek, még a tapasztalt mászók számára is”.

„Még a legtapasztaltabb hegymászónak is nehézséget okozna ennek az útvonalnak a követése. Nagyon meredek, sziklás és ösvény nélküli területen vezet át, ahol még jó látási viszonyok között is nehéz megtalálni az nyomvonalat. Alacsonyan lévő felhők esetén és esőben a javasolt útvonal követése akár halálos is lehet” – mondta Heather Morning, a Mountaineering Scotland biztonsági tanácsadója.

Skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t
Fotó: Pixabay

A szervezet és a John Muir Trust azt javasolja, hogy az útvonalak kialakításakor a Google konzultáljon velük vagy helyitúra-vezetőkkel.

„A Google térképeket a biztonságot és megbízhatóságot szem előtt tartva hozzuk létre és minél előbb kivizsgáljuk a Ben Nevis útvonalának problémáját” – közölte a Google szóvivője.

„Amellett, hogy hiteles adatokat és nagy felbontású képeket használunk a térkép frissítéséhez, arra bátorítjuk a helyi szervezeteket, hogy szolgáltassanak földrajzi információkat az utakról és az útvonalakról” – tette hozzá.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Jön a keresések gyorstörlése a népszerű mobilappba

Viccelődésre lehetőséget adó funkciót kezdett elérhetővé tenni elsőként iOS platformon a Google, az Apple eszközeit használók mostantól tizenöt percre visszamenően pár koppintással törölhetik a netes kereséseiket a mobilappjában. A lehetőség csak később válik elérhetővé Androidon.

Az újdonság nagyon egyszerűen működik, törlési igény esetén meg kell nyitni a Google mobilappot, ott a profilképre kell koppintani, a Keresési előzmények rész alatt fog megjelenni az elmúlt 15 perc előzményeinek gyorstörlése.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.